banner913
banner932
banner1012

"Biz söyleyince statükocu diyorlar"

banner1020

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarına atıfta bulunarak Kıbrıs sorunu konusundaki uzlaşmaz tarafın yıllardır Kıbrıs Rum tarafı olduğunu vurgulayan Serdar Denktaş “Gerçek çözüm Kıbrıs Türk Halkının kendi kendini yönetme iradesine saygıdan geçer”

banner974
"Biz söyleyince statükocu diyorlar"

banner971

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Sorunu kapsamında yürütülen müzakerelere ilişkin olarak kendi sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Denktaş, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarına atıfta bulunarak Kıbrıs sorunu konusundaki uzlaşmaz tarafın yıllardır Kıbrıs Rum tarafı olduğunu vurguladı. Denktaş’ın açıklamasının tam metni şöyle:

Cumhurbaşkanı Akıncı dün yaptığı açıklamada Rum Lider Anastasiadis'in, yapıcı olmayan ve hiçbir Kıbrıslı Türk Liderin kabul etmeyeceği bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Cumhurbaşkanımızın bu beyanatı samimiyetle yaptığını düşünüyorum. Sorun şu ki benzer görüşleri 40 yıl boyunca dile getiren Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, çeşitli çevrelerce "Mr No" olarak adlandırıldı. Biz de çözümün önündeki engelin Kıbrıs Rum tarafı olduğunu her söylediğimizde statükocu olduk. İkinci Cumhurbaşkanı Talat bunları söylediğinde ise"Talat Denktaşlaştı." olmuştu. O zaman da gerçek aynıydı şimdi de aynı. Kıbrıslı Rumlar bizi eşit ortak olarak görmüyor. Rum Lider açık açık azınlık çoğunluğa hükmedemez diyor. Bu koşullarda ise kimse kusura bakmasın bizim kimseye yama olacak halimiz yok. Gerçek çözüm Kıbrıs Türk Halkının kendi kendini yönetme iradesine saygıdan geçer... 40 yıl önce de öyleydi, şimdi de öyle...

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.