banner913
banner932
banner1012

"Birçok kesim bütçeyi bekliyor"

banner1020

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, birçok kesimin, özel sektörün, devletin kurumlarının ve belediyelerin bir an önce oluşması için beklediği 2018 bütçesinin görüşülmesine Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde Çarşamba günü başlanacağını söyledi

banner974
"Birçok kesim bütçeyi bekliyor"

banner971

KKTC’nin 2018 bütçesinin Meclis komitesindeki görüşmeleri 28 Şubat Çarşamba günü başlıyor.

Bakanlar Kurulu’nun 5 milyar 815 milyon TL olarak onayladığı 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde hızlandırılmış bir programla 4 günde görüşülecek ve 12 Mart’tan itibaren de Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde olacak. Bütçenin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinin 8 gün sürmesi planlanıyor.

Erken genel seçim nedeniyle aksayan bütçe görüşmeleri Meclis Başkanlığı’nın girişimiyle hızlandırıldı.

ULUÇAY: “BİRÇOK KESİM BÜTÇEYİ BEKLİYOR”

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, toplumun beklentisi olan 2018 bütçesinin yürürlüğe girebilmesini hızlandırmak için gerekli planlamayı yaptıklarını açıkladı.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, birçok kesimin, özel sektörün, devletin kurumlarının ve belediyelerin bir an önce oluşması için beklediği 2018 bütçesinin görüşülmesine Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde Çarşamba günü başlanacağını söyledi.

Uluçay, 5 Mart Pazartesi sonuçlandırılması öngörülen komite çalışmalarından sonra bütçenin 12 Mart Pazartesi de Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Uluçay, “Amaç, seçimler dolayısıyla görüşülemeyen ve oluşturulamayan 2018 bütçesini mümkün olan en kısa sürede hayata geçirmektir” dedi.

Meclis Başkanı Uluçay, bütçenin mümkün olan en erken zamanda yasalaşması için katkı koyan başta ana muhalefet UBP olmak üzere tüm milletvekillerine de teşekkür etti.

2018 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISININ KOMİTEDE GÖRÜŞÜLME PROGRAMI

2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’ndeki görüşmeleri 28 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da Komite Başkanı Fikri Toros’un konuşmasıyla başlayacak.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bütçeyle ilgili sunuş konuşmasının ardından milletvekilleri tasarının genel üzerindeki görüşlerini ifade edecek.

Komitede ilk gün ayrıca Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ile Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) bütçeleri görüşülecek.

1 Mart Perşembe günü Sayıştay Başkanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

Komitedeki bütçe görüşmelerinin üçüncü günü olan 2 Mart Cuma günü Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hukuk Dairesi (Başsavcılık) ve Mahkemeler bütçeleri görüşülecek.

Komitede son gün olan 5 Mart Pazartesi ise Maliye Bakanlığı ve Gelirler Bütçesi görüşülerek bütçenin bütünü oylanacak.

2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşülmesiyle ilgili program daha sonra açıklanacak.

KOMİTEDE KİMLER VAR?

7 Ocak erken genel seçiminin ardından Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan düzenlemelerle Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde CTP Girne Milletvekili Fikri Toros Başkan, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar Başkan Vekili olarak görev yaparken komite üyeleri de UBP Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu, HP İskele Milletvekili Mesut Genç, CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, HP Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ve UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.