banner913
banner932
banner1012

“Berova’nın görevini iade etmesini isteyeceğim”

banner1020

DP Genel Başkanı Denktaş, Çarşamba'dan sonra Eğitim Bakanı Berova’nın görevini iade etmesini beklediğini açıkladı

banner974
“Berova’nın görevini iade etmesini isteyeceğim”

banner971

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Çarşamba gününden sonra Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın görevini iade etmesini beklediğini açıkladı.

Berova’nın DP adaylığının sona erdiğini dile getiren Denktaş, “Berova’nın partiyle siyasi bir geçmişi yok. Geçen dönem UG’den bağımsız olarak geldi müracaatını yaptı. Aday gösterdik, seçildi” dedi. Denktaş, YÖK Başkanı’nın Çarşamba günü Kıbrıs’ın kuzeyini ziyaret edeceğini bu nedenle ileri bir adım atmadığını da sözlerine ekledi.

Denktaş, Genç Tv’de Baykan Gürses Özdağ’ın hazırlayıp sunduğu Merhaba Yeni Gün programında önemli açıklamalar yaptı. Denktaş’ın açıklaması özetle şöyle: 

“Aday müracaat süreci geçtiğimiz hafta Pazartesi başladı. Bugün sabah sorduğumda aday adaylığı başvurularının 16’ya yükseldiğini öğrendim. Arabacıoğlu’nun aday olması halinde 4 adayımız var. 46 yeni aday olacak. Bu sayıya Özdemir Berova dahil değil. Berova’nın DP adaylığı sona ermiştir. Adaylık müracaatı bize yapmasın diye çok net söyledik. Çarşamba günü YÖK Başkanı geliyor, bu nedenle daha ileri bir adım atmadım. Ama YÖK Başkanı gelip gittikten sonra kendisinden görevini iade etmesini bekliyorum

Berova’nın partiyle siyasi bir geçmişi yok. Geçen dönem UG’den bağımsız olarak geldi müracaatını yaptı. Aday gösterdik, seçildi… Seçim kesinleşinceye kadar görevini partimizde sürdürdü. Kendisine teşekkür ederim, kırılmam. Görevini tamamlamıştır. DP’lileşmeliydi? Evet, ama bu olmadı diye de kendisini suçlamam. İnşallah siyasette devam eder, etmezse de iyi bir doktordur”

Öte yandan Denktaş, bütçede yerel gelirlerden artı 473 milyonluk hesapladıklarını ve ilk kez gelir ve gideri dengeli bir “denk bütçe” sunmaya hazırlandıklarını belirtti.

Seçim sebebiyle böylesi bir bütçenin görüşülmemesinin yazık olacağını dile getiren Denktaş, bir kez daha seçimin bütçe görüşmeleri sonrasına bırakılmasını önerdi.

Denktaş, cari bütçe için TC’den verilen kredilerin azalmasına rağmen denk bütçe sunup yerel yatırımları arttırabiliyorsa bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini seçimin 3 hafta ertelenmesinin kimse için sorun olmaması gerektiğini söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.