banner913
banner932
banner1012

Berova Bakanlık görevi ve DP'den istifa etti

banner1020

“Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Koalisyon hükümetinde bana tevdi edilen Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı görevinden bugün itibariyle ayrıldığıma ilişkin istifa mektubunu Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sayın Serdar Denktaş'a sunmuş bulunmaktayım” ifadesini kullanan Özdemir Berova, “Ayrıca 2013 yılında DPUG'den milletvekili seçilmem ile başlayan ve daha  sonra DP Milletvekili olarak sürdürdüğüm Demokrat Parti’den istifamı Sayın Başkan Serdar Denktaş'a yazılı olarak ilettim”  dedi

banner974
Berova Bakanlık görevi ve DP'den istifa etti

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bugün itibarıyla bakanlık görevinden ve Demokrat Parti’den istifa ettiğini açıkladı.
Özdemir Berova, bundan sonraki siyasal yaşamına, her zaman ülküsünü kurduğu sağda birleşme inancıyla Ulusal Birlik Partisi’nde devam edeceğini belirtti.
İSTİFA MEKTUBU
Yaptığı yazılı açıklamada, “Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Koalisyon hükümetinde bana tevdi edilen Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı görevinden bugün itibariyle ayrıldığıma ilişkin istifa mektubunu Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sayın Serdar Denktaş'a sunmuş bulunmaktayım” ifadesini kullanan Özdemir Berova, “Ayrıca 2013 yılında DPUG'den milletvekili seçilmem ile başlayan ve daha  sonra DP Milletvekili olarak sürdürdüğüm Demokrat Parti’den istifamı Sayın Başkan Serdar Denktaş'a yazılı olarak ilettim”  dedi.
DP-UG'den seçilmiş bir milletvekili olarak görev süresinin sonuna geldiği bu günde DP'deki görevini eksiksiz bir şekilde tamamlamış olduğuna inandığını kaydeden Özdemir Berova açıklamasına şöyle devam etti:
“Seçim atmosferine girdiğimiz bu dönemde Demokrat Parti’ye seçim çalışmalarında başarılar dilerim. Dört buçuk yıldır yaptığım milletvekilliği süresince yürütme ve yasamada ülkemizin geleceği adına katkı koyduğuma inanıyorum. Bu süreçte Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı görevinde çocuklarımızın geleceği ve devletimizin varlığı adına ekibimle birlikte gerçekleştirdiğim tüm çalışmalar toplumun menfaati için olmuştur. Bakanlık görevini devir aldığım gün giyilen gömleğin ateşten olduğunu bilerek hareket ettim.
Hükümet programı çerçevesinde davam; ülkesini ve milletini her şeyin üstünde tutan bir kişi olarak hizmet vermek adına olmuştur. Devletimizin varlığının devamının teminatı olan öğrencilerimizin yani geleceğimizin teminatlarının daha güzel günlere taşınması adına bakanlık olarak ortak bir amaç için çalıştık. Bu çalışma surecindeki tüm mesai arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim. Bundan sonraki siyasal yaşamımı ileride de her zaman ülküsünü kurduğum sağda birleşmenin inancıyla Ulusal Birlik Partisinde devam etme kararlılığındayım. Bilhassa son iki haftalık süreçte bana her türlü desteği veren tüm arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ederim.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.