banner913
banner932
banner1012

“Algı operasyonlarının faydası yok”

banner1020

HP Genel Sekreteri Yenal Senin, siyasette algı operasyonlarının faydası olmayacağını söyledi ve ekledi: “Bizim için önemli olan sokağın nabzını tutmak”

banner974
“Algı operasyonlarının faydası yok”

banner971

Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, siyasette yozlaşma olarak adlandırılabilecek yaftalama ve algı operasyonlarının bir noktada kısmen başarılı olsa da; bunun ne siyasi partilere, ne de liderlere faydası olacağını söyledi.

Siyasette tutarlılığın önemine işaret eden Senin, “Bir konuda eleştiri yaparsınız ve eleştirinizde haklı olduğunuzda da gerekli baskıyı uygularsınız. Ancak yanlış olduğu ispatlanan konularda veya iddianızda yanıldığınızda çıkıp özür dilemek de bir gerekliliktir” dedi. 

Senin katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Senin, dörtlü hükümette bazı krizler yaşandığını ve bunun aşılamadığını ifade ederek, icraat yapamama durumunun çok rahatsız edici olduğunu hep vurguladıklarına dikkat çekti. 

Senin şöyle devam etti: 

“Diğer partilerin genel sekreterleriyle yaptığımız iç toplantılarda da bunu söylemiştim; belli başlı yasa ve çalışmaların ivedilikle yapılması için gerekli iradeyi ortaya koymamız gerektiğini ifade etmiştim. Aylar geçtikçe ve ekonomik olarak da iyi yönetilememe durumu söz konusu olunca bu krizin aşılamadığını gördük ve hükümet sona erdi. O dönemde de asılsız söylemler ortaya çıktı. UBP’yle bir koalisyon kurulacak ve anında para akışı sağlanacak denildi. 7 ay geçti bunun üzerinden ve sadece 2019’un sonuna kadar olan dilim serbest bırakıldı. 

Bunun yanı sıra 2020’de imzalanacak ve 3 yıl geçerli olacak olan protokol de bugünlerde konuşulmaya başlanacak. İleri sürdüğü senaryolar gerçekleşmeyen kimse de çıkıp ‘Biz böyle düşündük ama olmadı, özür dileriz’ demedi. Cumhurbaşkanlığıyla ilgili de her şeyin hazır olduğu, ortak aday olacağı ve UBP’nin de Kudret Özersay’ı destekleyeceği gibi de bir iddia vardı. O kara propaganda döneminin ardından şimdi UBP içinde 4-5 aday konuşuluyor. Aday çıkaracaklar belli ki. Hal böyleyken yine bu yaftalamayı yapanlar da “Kusura bakmayın” demiyor.” 

Cumhurbaşkanlığı seçimini “doğal akış içinde gündeme gelen konulardan biri” olarak nitelendiren Yenal Senin, parti üyelerinin düşüncelerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Senin şöyle devam etti: 

“Yaklaşık 20 gün önce genişletilmiş parti toplantısı yaptık. Kurucu üyeler ve şimdiki parti meclisiyle bir toplantı yaptık. Bizim için en önemli olan üyelerimizin düşünceleridir. Hiyerarşik sistem ne olursa olsun, herkesin eşit güce sahip olduğunu düşünen bir parti olarak bölge ziyaretleriyle, toplantılarla ilçe yönetim kurulundaki, parti meclisindeki, kurucu olan, üye olan herkesi dinlemek istiyoruz. Önemli olan onların izlenimi ve düşünceleri. Cumhurbaşkanlığı toplum liderliği noktasında bana göre çok önemlidir. Halkın Partisi’nin ve olası çıkaracağı adayın pozisyonu ne olacak? Partinin geleceği ne olacak? Bunları iyi irdelemek lazım. Biraz da sokağın beklentisini görmek lazım. Bazı seçimler belirli rüzgarı arkasına alan kişiler için avantajdır. Hiç beklenmeyen sonuçlar da çıkabilir. 2015 buna iyi bir örnektir. Yüzde 4 -7 oy alabileceği söylenen Kudret Özersay’ % 21.3 oy almıştır. Nabzı iyi tutmak gerekiyor. Bizim için önemli olan sokağın nabzını tutmak ve Ada’nın dört bir yanındaki üyelerinin düşünceleri. Önümüzdeki bir buçuk ay içinde tam yol haritamız ortaya çıkacak.” 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.