banner913
banner932
banner1012

7 Ocak’ta Sandık Başındayız

banner1020

Erken seçim tarihi için son sözü Meclis söyledi. Meclis Genel Kurulu, erken genel seçimin 7 Ocak 2018 Pazar günü yapılmasını oy çokluğuyla kabul etti. Serdar Denktaş’ın, erken seçimin 4 Şubat’ta yapılmasını önerisi ise reddedildi Başbakan Özgürgün, 7 Ocak’taki önerinin ana muhalefetten geldiğini, bunu da kabul ettiklerini ve bu işin bittiğini söyleyerek, “Bütçe seçimden sonra geçer. Birinci unsur halka gitmektir” dedi Serdar Denktaş ise, erken seçime gidilmesi halinde 2018 bütçesinin geçirilemeyeceğini, bu nedenle akaryakıt zammının art arda geleceğini, arpaya zammının ekmeğe, süte yansıyacağını söyledi

banner974
7 Ocak’ta  Sandık  Başındayız

banner971

Meclis Genel Kurulu, erken genel seçimin 7 Ocak 2018 Pazar günü yapılmasını oy çokluğuyla onayladı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 2018 bütçesinin geçmesini engelleyeceği için erken seçimin 7 Ocak değil, 4 Şubat 2018’de yapılmasını önerdi.

Denktaş’ın önerisi, oy çokluğuyla reddedildi.

Erken seçimin 7 Ocak’ta yapılması önerisi, 38 kabul oyuna karşılık DP’lilerin 2 ret oyuyla ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin oy çokluğuyla onayladığı “Cumhuriyet Meclisi Seçimlerinin Yenilenmesine İlişkin Karar Önerisi”ni görüştü.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkan Vekil Teberrüken Uluçay, karar önerisini okudu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 7 Ocak’taki önerinin ana muhalefetten geldiğini, bunu da kabul ettiklerini, bu işin bittiğini söyledi.

Özgürgün, “Bütçe seçimden sonra geçer. Birinci unsur halka gitmektir. Bütçe sonra geçirilir. Denktaş’ın görüşüne de saygım var” dedi.

Özgürgün, “Bütçenin daha sonra geçmesini sorun olarak görmediğimi söylemiştim. UBP olarak 7 Ocak dedik. Kararın arkasındayız. Polisle ilgili yasa, Bakanlar Kurulu’na geldi. Sayın Denktaş, ‘geçmesinde bütçesel olarak sorun var’ dedi. Yasa önerisi Bakanlar Kurulu’nda kaldı. Vekiller bu yasayla ilgili öneri getirirse oyumuz evet olur. Yasa geçer ve bütçeye konar” şekline konuştu.

ULUÇAY: “BÜTÇENİN GEÇMESİ ZOR”

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, erken seçim kararının alınmasının önemli olduğunu söyleyerek, seçim kararı alınmasıyla 2018’in bütçesinin geçirilmesinin zor görüldüğünü kaydetti.

Uluçay, bütçeyle ilgili teknik önlemlerin alınmasının mümkün olabildiğini söyledi.

Uluçay, “Komitemiz erken seçimi UBP ve CTP olarak onayladı” açıklamasında da bulundu.

SOYER: “7 OCAK TARİHİ KAÇINILMAZ”

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, seçimlerde aday olmayacağını ama partisine katkı yapmaya devam edeceğini belirtti.

 Soyer, “7 Ocak tarihi kaçınılmazdır” dedi.

Soyer, bütçenin her şeye rağmen görüşülüp geçirilmesi gerektiğini kaydederek, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın bu konudaki teklifinin göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

Bütçe geçirilemeyeceği için yaşanacak sorunlara değinen Soyer, “10 günlük sürede 2018 bütçesinin hem komite, hem de görüşme aşaması Meclis’te yapılmalı” dedi.

38 KABUL, 2 RET

Soyer’in konuşmasının ardından “Cumhuriyet Meclisi Seçimlerinin Yenilenmesine İlişkin Karar Önerisi” oylandı. Karar önerisi, 38 kabul, 2 ret oyuyla ve oy çokluğuyla kabul edildi. 2 ret oyu DP’den geldi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.