banner913
banner932
banner1012

“163 bin TL re’sen vergi, 18 bin TL’ye düşüyor”

banner1020

HP Genel Başkanı Özersay: “Güzelyurt’ta zar zor geçinen esnafa önce 163 bin TL re’sen vergi gönderiliyor, esnaf itiraz edince “gelin de görüşüp anlaşırız” deniliyor ve vergi 18 bin TL’ye düşüyor. Keyfi bir at pazarlığı yapılıyor”

banner974
“163 bin TL re’sen vergi, 18 bin TL’ye düşüyor”

banner971

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, re’sen vergi sisteminin istismar edildiğini savunarak, “ Bu sistemin, ya insanlara baskı yapmak ya da esnafı siyasilere muhtaç bırakmak için istismar edildiği açıktır” dedi.
Özersay, “Güzelyurt’ta zar zor geçinen esnafa önce 163 bin TL re’sen vergi gönderiliyor, esnaf itiraz edince “gelin da görüşüp anlaşırız” deniliyor ve vergi 18 bin TL’ye düşüyor! Keyfi bir at pazarlığı ile ve çoğu zaman siyasilerin “devreye girmesiyle” re’sen vergi denilen şey yozlaşmış siyasiler tarafından istismar ediliyor. Üreterek yaşamaya çalışan insanlar, eziliyor” dedi.

Halkın Partisi’nin bu konuyu programına aldığını ifade eden Özersay, “Re’sen vergi uygulamasını değiştireceğiz” ifadesine yer verdi. 
Halkın Partisi, Güzelyurt Sanayi Bölgesi esnafını ziyaret etti.
HP Genel Başkanı Kudret Özersay, esnafla ilgili değerlendirmesini şu şekilde yaptı:
“Çok sayıda esnafın normal gelirinin belki de 20 katı oranında re’sen vergi gönderilerek ciddi şekilde huzursuz edildiğini gözlemledik. 
Bu girişim ertesinde insanları ‘gelin de konuşup hallederiz’ diyerek davet ettiklerini, at pazarlığı misali vergiyi aşağıya düşürdüklerini öğrendik. 
Siyasilerin devreye girebilmek için bunu fırsat bildiği ortadadır. Re’sen vergi sisteminin ya insanlara baskı yapmak ya da esnafı siyasilere muhtaç bırakmak için istismar edildiği açıktır.”
Re’sen vergi uygulamasını değiştireceklerini belirten Özersay, “Meslek birliklerinin ve sivil toplum örgütlerinin de temsil edileceği vergi takdir ve itiraz komisyonları (vergi tahkim kurulu) oluşturacağız. Bu yolla siyasilerin esnafa baskı yapmasının önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.
Döviz konusuna değinen ve bu konuda hükümeti eleştiren Kudret Özersay, “Esnaf elektrik başta olmak üzere girdi maliyetleri konusunda ciddi sıkıntı çekmektedir. Bunları görüp adım atması gerekirken hükümetin kamudaki vergi, resim ve harçlara ciddi anlamda zam yapmış olması bu sıkıntının üzerine tuz-biber olmuştur” dedi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.