banner913
banner932
banner1012

Sinemada haftanın filmleri (3 Mayıs 2019)

banner1020

banner974
Sinemada haftanın filmleri (3 Mayıs 2019)

banner971

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 9 film vizyona girdi.

  • Alem-i Cin 2

    İlk filmden 1 yıl sonra, macera kaldığı yerden devam ediyor. Cinlerle başı belaya giren ve sırra kadem basan Yeliz’in kaybını araştırmak için polis devreye giriyor. İşler karışıyor, cinler coşuyor... Özgür Bakar’ın yönettiği filmde Ali Kaan Serez, Bekir Behrem, Savaş Barutçu, Cihangir Köse ve Sena Tuğçe Güner rol alıyor. 

  • Şampiyonlar / Campeones

    “Olmaz” denileni olduran, idealist, sevgi dolu öğretmenlerin başarı hikayelerini izlemeyi severiz. Kendimizde o gücü bulamasak da, birilerinin, en azından kendi dünyalarını değiştirebileceğine duyduğumuz inancı körükler çünkü. Haftanın bence en tatlı filminde işte böyle bir konu ele alınıyor. Üstelik hikayenin ana karekteri basketbol koçu mahkeme tarafından 90 günlük kamu hizmeti cezasına çarptırılan problemli bir adam. Zihinsel engellilerden oluşan bir takımın koçluğunu hiç istemeden üstlenen Marco’nun zamanla hem kendini iyileştirmesine hem de o çocuklara iyi gelmesine şahit olacaksınız. Javier Fesser’in yönettiği filmde Javier Gutiérrez, Athenea Mata, Juan Margallo, José de Luna gibi isimler rol alıyor. 

  • Çifte Hayatlar / Doubles Vies

    Olivier Assayas’ın Hayalet Hikayesi filmi ne acayipti. Hatta yönetmenin de kariyerindeki en acayip filmiydi. Dolayısıyla onun adını duyunca heyecanlandım. Öncekinde modanın, fantezinin ve gerilimin birbirine karıştığı bir dünya çizen yönetmen bu kez bol diyaloglu bir komedya sahneliyor. Hepimizin yaşadığı ikilemler ve o kararsızlıktan doğan sert iklimler, hayattaki gibi, dışarıdan bakınca komik geliyor. Juliette Binoche’un oynadığı Selena, istemediği bir dizide, iyi rating yaptığı için rol alıyor; Guillaume Canet’in hayat verdiği Selena’nın eşi ünlü yayıncı Alain ise E-kitap’a karşı bir duruş sergilese de teknolojiden uzak kalamıyor. Vincent Macaigne’nin ise bir yazarı canlandırdığı filmi çağımızın “biz”ini izlemek için bir fırsat olarak görünüz lütfen.

  • Şeytan Göz / Demon Eye

    Zamanında bir kasabada kızın biri şeytanla iletişime geçmiş. Şeytan, halk günahlarından arınmazsa onları doğal afetlerle silip süpüreceğini söylemiş. Günah sevmeyen bir iblisle karşı karşıyayız yani. Bazen dönem ödevi hissi veren sahnelerin, bazen de ürpertici manzaraların yer aldığı filmi izlemezseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz. Ryan Simons filmin yönetmen koltuğunda.

  • Eksi Bir

    Adı çokça duyulmasa da yurtdışında festival yolculuğu yaptı ve 38. İstanbul film festivalinde yarışma dışı gösterildi. Filmin yönetmeni 71 yaşındaki Orhan Oğuz... Dönersen Islık Çal, Manisa Tarzanı, Yerçekimli Aşklar filmlerini izlediğimizde ‘sinema böyle de bir şeymiş!’ dediğimiz yönetmen... Ercan Kesal, Nilüfer Açıkalın ve Serkan Ercan gece vardiyasına çıkan zabıta ekibinden. Metin Belgin tanınmayacak halde, meczup, yarım, yaralı, hasta Şemsi rolünde. Zabıta arabasında 4 karakterin bir gece boyunca yaşadıklarını, daha da önemlisi hissettiklerini anlatıyor film. Bence izleyin.

  • Şişman Harekât Timi / Fat Buddies

    Japon mafyasına karşı savaş açma cüretini gösteren iki şişman ajanın başına gelenleri anlatan komedi türündeki filmin yönetmeni Bei-Er Bao, başrolü Zhang Wen ile paylaşıyor. Vücutlarındaki yağı enerjiye çeviren, göbekleri yardımıyla birkaç adamı yere seren bu tatlı ajanların macerası biz balık etlilere umut olsun!

  • High Life

    Haftanın en izlenesi filmi. En önemli nedeni, Trouble Every Day filminin Fransız yönetmeni Claire Denis imzalı. Çünkü o hangi türe ait bir iş yaparsa yapsın, içine kendinden bir şeyler koyuyor. Beklenmedik, tahmin edilemez, eğlenceli dili seyredene müthiş bir haz veriyor. Hikaye, alışılmışın dışında bir uzay gemisinde başlıyor. Kuytu ve karanlık... Robert Pattison’un hayat verdiği Monte ile bir bebeğin günlük hallerinden görüntülerle giriş yapan film, acayip yerlere geliyor. Zaman ve mekan algısıyla sık sık oynayan filmi mutlaka izleyin. Bu arada Juliette Binoche de oyuncu kadrosunda.

  • Kaos

    Kaos, 42. Montreal World Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Birbirini hiç tanımayan üç kişinin işledikleri günahlardan kaçarken çıkan fırtına nedeniyle aynı mağaraya saklanmalarını ve heyelanla çıkışları kapanan mağarada ölmeyi beklerken yaşadıklarını anlatan fimde Yetkin Dikinciler, Canan Ergüder, Bülent Emin Yarar başrolde. Filmin yönetmeni Semir Aslanyürek.

  • Suikastçı / The Assassin’s Code

    Silahların konuştuğu, yüksek tansiyonlu filmleri seviyorsanız, buyurun. Sıradan bir oyuncu olmaktan kilometrelerce uzak Peter Stormare’nin rol aldığı filmde ona Shameless dizisi ve Dünyalar Savaşı filminden tanıyacağınız Justin Chatwin eşlik ediyor. Babasının gölgesinden kurtulmak için büyük bir davanın çözümüne talip olan çaylak Michael’in hem suçlularla hem de peşindeki suikastçiyle macerasını konu alan filmi David A. Armstrong yönetiyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.