banner913
banner932
banner1012

Gişede hayal kırıklığı yaşayan 2017'nin filmleri

banner1020

2017 Hollywood açısından verimli bir yıl oldu. Bol bol yapım seyircilerle buluştu, korkudan komediye, fantastikten drama pek çok film görücüye çıkmış oldu. Yepyeni yıldızlar dünyaca tanınır hale geldi, beklenen filmler eleştirmenlerden ve seyircilerinden merakla beklenen yorumları elde edebildi. Ancak bu yıl her yapım için Güzel ve Çirkin, Wonder Woman ya da Örümcek-Adam: Eve Dönüş için olduğu kadar iyi geçmedi.

banner974
Gişede hayal kırıklığı yaşayan 2017'nin filmleri

banner971

 

 

Yüksek rakamlar harcanan, baş tacı yıldızları başrollerine yerleştiren kimi filmler bu yıl umduğunu bulamadı; hatta bununla da kalmadı, adeta ABD gişesinde yerlere çakıldı. İşte beyazperde'nin derlediği, bu yıl hayal kırıklığı yaşayan filmler...

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu

Bilim kurguyu fantastikle harmanlayan ve fragmanlarında görsel efektlerle baş döndüren film yılın en beklenen yapımlarından biri gibi görünüyordu. Ancak filmin vizyona girişiyle birlikte bu düşüncenin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Onca tanıtıma, reklama ve başarılı yönetmen Luc Besson'ın imzasına rağmen, bütçesi 180 milyon doları geçen yapım, ABD gişelerinde yalnızca 40,4 milyon dolar elde edebildi.

Transformers: Son Şövalye

Hollywood'un demirbaşları Anthony Hopkins ve Mark Wahlberg gibi isimlere rağmen, Transformers'ın 5. devam halkası da beklentilerin altında kaldı. Paramount'un en önemli ekmek kapılarından olan serinin son halkası 217 milyon dolarlık bütçesine karşılık 125 milyon dolar gişe elde edebildi.

Çin Seddi

150 milyon dolar bütçesi filmden beklenti çok büyüktü. Gerek başarılı oyuncu Matt Damon'ın başrolde olmasıyla, gerek Uzakdoğu'nun alışılmışın dışında atmosferiyle beklenti yaratan film ancak 45,1 milyon dolar elde edebildi.

Mumya

Sinema tarihinin sevilen filmlerinin yeniden beyaz perdeye uyarlanması furyasının kurbanlarından Mumya, Tom Cruise, Russell Crowe ve Sofia Boutella gibi ilgi çekici isimlere rağmen 125 milyon dolarlık bütçesine karşılık ABD gişesinden ancak 80 milyon dolar alabildi.

Kral Arthur: Kılıç Efsanesi

Guy Ritchie gibi başarılı bir yönetmenin elinden çıkan, Charlie Hunnam gibi sevilen bir oyuncuyu başrolüne yerleştiren film, seyircilerin ilgisini yeterince çekemedi. Kral Arthur efsanesini daha önce görülmemiş bir biçimde yorumlayan yapım, 175 milyon dolarlık bütçesine karşılık ABD gişelerinde 39,1 milyon dolar kazanabildi.

The Promise

1915 olaylarını temel alan filmin kadrosunda Christian Bale ve Oscar Isaac gibi tanınmış isimler olmasına rağmen filmin şansı yaver gitmedi. Tarihi konulu film listenin en büyük hezimetini yaşayarak 80 milyon dolarlık bütçesine karşılık ABD gişelerinde 8.2 milyon dolar kazanabildi.

Canavar Kamyonlar

Paramount daha film vizyona girmeden önce bile, bütçesini çıkaramayacağını tahmin ediyordu. 125 milyon dolarlık film için yapım şirketinin beklentisi gişe beklentisi 115 milyon dolar civarında idi. Ancak filmin vizyona girişiyle birlikte yapım şirketinin kabusları büyüdü, zira film yalnızca 33.3 milyon dolar gişe yaptı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.