banner913
banner932
banner1012

Berlin'de 17 Film 'Altın Ayı' İçin Yarışacak

banner1020

69. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde, 17 film Altın Ayı Ödülü için yarışacak. Ödül için yarışacak filmler arasında Emin Alper'in 'Kız kardeşler' filmi ve Fatih Akın'ın 'Altın Eldiven' filmi de yer alıyor.

banner974
Berlin'de 17 Film 'Altın Ayı' İçin Yarışacak

banner971

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen festivalinde bu yıl 74 ülkeden 400 film gösterilecek. Festival bu yıl, 'Özel alan politiktir' sloganı ile düzenleniyor. Festival Direktörü Dieter Kosslick, 7-17 Şubat arasında gerçekleşecek festivalle ilgili olarak, gösterimi olacak 400 filmden 17'sinin Altın Ayı ödülü için yarışacağını açıkladı.

fatih akın ile ilgili görsel sonucu

Türk yönetmen Emin Alper'in 'Kız kardeşler' adlı filmi ve Fatih Akın'ın 'Altın Eldiven' (Der goldene Handschuh) adlı filmi de büyük ödül Altın Ayı için yarışacak. 

Bu filmlerin dünya prömiyerleri, Berlinale kapsamında yapılacak.

Büyük ödül için ayrıca François Ozon’un “Grâce à Dieu”, Isabel Coixet'in "Elisa Y Marcela”, Agnieszka Holland’ın “Mr. Jones”, Wang Xiaoshuai'in "Di jiu tian chang” filmleri de yarışacak.

Juliette Binoche'nin jüri başkanı olacağı Altın ve Gümüş Ayı jüri komitesinde önemli isimler var.

Altın Ayı ve Gümüş Ayı ödüllerini belirleyecek olan jürinin başkanı, Fransız oyuncu Juliette Binoche. Jüride ayrıca Alman oyuncu Sandra Hüller, Şilili yönetmen Sebastian Lelio, İngiliz oyuncu Trudie Styler de yer alıyor.

Berlin'de düzenlenen festivalde, Türk yönetmenler Burak Çevik ve Mehmet Akif Büyükatalay'ın filmleri de gösterilecek.

Çevik'in Aidiyet filmi festivalin 'Forum' bölümünde, Büyükatalay'ın Oray filmi ise 'Perspektive Deutsches Kino' bölümünde gösterilecek.

Festivalde ödüller, 16 Şubat'ta sahiplerini bulacak...

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.