banner913
banner932
banner1012

“SİNDA GÜLLE GEÇSİN VE KIBRIS TÜRKÜNÜN YAŞAM BİÇİMİ “...


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 13 Nisan 2017, 11:42

 Küçücük  ülkemizde  yıllardır   uygulanan  yaklaşım   seç beni  seçeyim seni, gör beni  göreyim seni, ya bendensin yada düşmansındır. 
   Kasaba  anlayışlı  politik   simsarların  geliştirip  yeşerttiği   bu  ötekileştirici, tarzındaki   kısır döngü yöneticiliği  eksenli  siyasi  yaklaşım  ülke   insanımızın  bir  bölümünde ,   davranış   bozuklukları ve  kararsız  tutumlu bir  meta  figürlere   dönüşüme  yol  açmıştır. 
Kapalı ve  ganimet  dağıtım odaklı   akraba- yiğen , gel   birazda  sen  de  geçinesen  türünden  kombinezonların  uygulandığı   bu  yurt   topraklarında   adaletli bir   yönetim  sergilenemediği için   yurttaşlarımızın  bir  bölümü  ben  merkeziyetçi  bencillik  sarmalı  içerisinde   HALK   DALKAVUKLUĞU   SERGİLEYEN   SİYASİ   FİGÜRLERDEN   KİŞİSEL   FAYDA  SAĞLAMA UĞRUNA   ÇEŞİTLİ  ŞEKİLLERDE   TROLLEMELERLE  YAŞAMLARINI  SÜRDÜRMEKTEDİRLER.
Kıymetli   okurlarım   izninizle   yazımın  başlığında   belirtmiş olduğum   gibi   troll ve  troller  hakkında  biraz  bilgi   vermek istiyorum.
 
Öncelikle Trol hakkında kısa bir bilgi vereyim. Trol genellikle bulundukları ortamlarda o güzel ortamı bozacak, tepki toplayacak durumun yaratılmasına vesile olmasına kısaca Trol denir. 
Trol kelime anlamı olarak “YEM ATMAK” veya “ZARF ATMAK” olarak da açıklanabilir.
 Kıymetli okurlarım, 4 tip Trol çeşidi bulunmaktadır.
Taktiksel Trolleme,
Oyunla Karışık Trolleme,
Stratejik Trolleme,
Baskın Trolleme.
Tüm bu Trol çeşitlerinin ortak özelliği ise abuk - subuk çıkışlar yaparak gündemde kalmaya çabalayan bir sağa bir sola yalpalayıp yanaşan, ama sonunda da her kesimden de tepki gören ona rağmen bir yolunu bulup sular durulduğunda yani ortalık sakinleştiğinde bulundukları ortamdan kafalarını çıkarmayı başaran politik insan tiplemeleridirler ve yerel deyimimizle “SİNDE GÜLLE GEÇSİN” mantığı onların yaşam biçimidir.
Trollerin en belirgin özellikleri yaşamlarını güçlü ve başarılı gördükleri insanlarla özdeşleştirmektir.  Durağan bir ortamı bozmak onlara güçlü oldukları hissiyatını verir. Trollere göre kendileri dışında çoğu insan gerçekleri görememektedir. Yerme ve övme arasındaki ayrımı göremeyecek kadar cahildirler ve en önemlisi Troller korkaktırlar, hayal güçleri zayıftırlar.
 Özellikle milli ve manevi değerler üzerinden küfür ve hakaretlerini cinsiyetçi bir yaklaşım ve üslupla sürdürmek onların en önemli marifetidir.
 Kısaca Troller için cevap demek onları tanımak demektir. Troller insanların hassasiyetlerini belirli mecralara taşıyarak işe başlarlar. Özellikle milli ve manevi hassasiyetleri hedef alan paylaşımlar ve yaklaşımlar sonucu istenilen ve arzu edilen gündem oluşturma, algı yaratma sonucunda karşıtlık veya düşman çıkarma durumunu çıkarmaktır onlar için aslolan.
 En çok uygulanan metod ise toplumu belirli bir siyasi görüş etrafında toplamak veya politik bir düşünceye karşı cephe oluşturmak için kullanıldığına şahit olmaktayız.
 Ülkemiz K.K.T.C.nin içinde bulunduğu durum itibarı ile çeşitli şekillerde kendisini gösteren Trol türlerini önümüzdeki süreçlerde de daha da net ve berrak bir şekilde görmeye hazır olun değerli okurlarım.
 En belirgin yansımalar ise  tekrardan ısıtılıp getirilen Kıbrıs konusu, ekonomik durum ve ülke siyasi arenasında görülecektir.

                             MESAJ  KUTUSU
   Sayın Hüseyin Özgürgün, Bu  akşam toplanan UBP parti   meclisinde   gündeme  erken seçimler veya   kabine  değişiklikleri  konuları geldimi?. Yoksa durmak yok , yola devam mı   diyorsunuz.
Sayın.Ömer Tatlı ,İskele merkezli  yatırımlarınıza hız  kesmeden devam ettiğiniz  görülmektedir. Ticaret alanındaki başarılarınızı  siyasete hangi parti  ile  taşıyacağınız merak edilmektedir.
Sayın Mahmut Özçınar, Güzelyurt belediyesi olarak alt yapı  yatırımları konusunda projelerinizi  hayata geçirebiliyormusunuz?. Ülkemizin narenciye  cenneti bölgede  en büyük sorun  gençlerin işsizliğidir ne dersiniz?.
Sayın Kadri Bürüncük, Bilgi teknolojileri ve haberleşme kurumu  başkanı olarak ülkemizde mevcut  baz istasyonları konusunda güncel ölçümler gerçekleştirdinizmi?. Bildiğiniz gibi  bu istasyonların insan sağlığına zararları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Sayın  Kansu Aksu,  Kıbrısta  varoluş  hareketi olarak epey süredir sessiz kaldınız. Çok  iyi  bir teorisyen olarak   projelerinizi yaşama geçirebilirseniz anlamı o zaman anlaşılır.
Sayın Latif Akça , Gündelik çalışma proğramınız nasıl işlemektedir. Her gün üç ev ziyaretlerinizin devam ettiği  söylenmektedir. Yaklaşık bir yıldır epey mesafe almış olmalısınız.
Sayın Şerife Ünverdi, Çalışma bakanlığı döneminizde bir çok başarıya imza atmıştınız. Hala bugün bile bunları  unutmayan çok insan olduğunu biliyormuydunuz?.
Sayın  Aydın Akkurt, Basın dünyasının etkili isimlerinden biri  olarak yakın zaman  içerisinde bazı sürprizlere imza atmaya  hazırlanıyormuşsunuz. Muzdarip  olduğunuz  bel ağrısı dışında  sağlığınız  el verdikçe durmayacağınız anlaşılıyor.
Sayın Ümit Bahşi , Ülkemizde siyaset ve adalet ilişkisi sizce  ne  durumdadır?. Yurttaşların çoğunluğu adaletin çok geç  tecelli etmesinden şikayetleri  hususunda  görüşlerinizi merak etmekteyiz.
Sayın Mehmet Demirci , Ülkemizde referanduma  katılım rakamları sizi  memnun ettimi?. Önceden yaptığınız  planlamalara  uygun bir  sonuçmuydu. Şimdi sanırım  kullanılan oyların  dağılımını merakla  beklemektesiniz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.