banner913
banner932
banner1012

SIFIRLAMA MESELESİ


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 16 Mart 2015, 11:31

KTFF Başkanı Sn. Sertoğlu, Türkiye Futbol Federasyonunun KKTCde temsilcilik açmak istemesinden sonra kıyameti kopardı. Efendim neymiş? TFFnun KKTCde temsilcilik açması varlığımızı sıfırlarmış. Şimdi Sn. Sertoğluna sormak lazım. 60 yıllık Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunu Rumların  KOP Futbol Federasyonu idaresine sokmak  KTFFyi sıfırlamaz mı? Ruma teslim olmak mı  sıfırlama, yoksa TFF temsilcilik açmak istemiş  diye bunu sıfırlama olarak  nitelendirmek? Her halükarda KKTC futbolu sıfırı tüketmiş. Daha doğrusu kulüpler çok zor durumda. Bu işe devletin el koyması gerekir. Büyük maddi yardımlarla, profesyonelliğe geçiş aşamalarına girerek ve doğru işler yaparak durum düzeltilebilir. TFFnin KKTCde temsilcilik açmak istemesi konusu hakkında pek fazla bilgimiz yok. Amaç nedir? Bunu öğrenmek lazım.

Amaç, KTFFyi UEFAya “provisional” üye yapmak için zemin hazırlamaksa, buna kimsenin itirazı olmaz. Amaç KTFFye ve kulüplere büyük maddi destek vererek KKTC Futbol Liglerinin profesyonelliğe geçişini sağlamak ise buna da kimse itiraz edemez. Her alanda yıllardır Türkiyenin büyük maddi desteğiyle ayakta durmayı başardık. Şimdi futbola da maddi destek gelirse, o zaman KTFF ve KKTC  Ligleri daha iyi bir duruma gelir. Bu açıkca ortada...

Sn. Sertoğlu neden ortalığı velveleye veriyor? Bunu anlamak güç... Halbuki yapılması gereken şu : TFF ile KTFF oturup konuşur. KTFFnin UEFA  “provisional” üyeliği için TFFnin  UEFAya başvuru yapması gerektiğini söylersiniz. TFFnin KTFFye maddi destek vermesini sağlar ve KKTC Futbol Liglerinin profesyonelliğe geçişinin sürecini başlatırsınız. Eğer KKTC gençliğinin dünyaya açılmasını ve futbol oynamasını istiyorsanız, bu yolu izlersiniz. Rum KOP Futbol Federasyonunun idaresine girmek gibi çok yanlış bir yola girmekten vazgeçersiniz. TFF ile işbirliği içinde sorunları çözmeye çalışırsınız.. Ama nerde?...

 

TFFden KTFFye ve KKTC futboluna büyük destek gelecektir. Buna inanıyoruz. Sn. Sertoğlu KKTC futbolunu düzlüğe çıkarmak istiyorsa TFF ile hemen sıkı işbirliğini gerçekleştirmeli. Ne FIFA ne de UEFA, bilinçli davranmadıkça sizi kaale almaz. Kaale alınmak istiyorsanız gerçekci ve bilinçli davranmak zorundasınız. Koca Türkiyenin TFFsinden KKTCnin KTFFnuna yapılacak her türlü yardım  ve başlatılacak işbirliği bizi düzlüğe çıkaracaktır.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.