banner913
banner932
banner1012

Sezon tamamlanırken


Tigin Kişmir

Tigin Kişmir

Okunma 06 Aralık 2019, 22:56

2019 yılı sonuna yaklaştığımız bu günlerde ülkemizdeki motor sporları branşlarında şampiyonaların son yarışları yapılmaya devam ederken şampiyonlar da belirlenmeye başladı.

Tamamlanan şampiyonalarda;

2019 KKTC Ralli Genel Klasman Şampiyonu Cevdet Alptürk-Özden Yılmaz ikilisi,

2019 KKTC Tırmanma Genel Klasman Şampiyonu Deniz Denner-Ömer Topçu ikilisi,

2019 Drift Genel Klasman Şampiyonu Akay Akbil

2019 Kyreniaoffroad Genel Klasman Şampiyonu Musa Ersoy-RamadanKıral ikilisi,

2019 Kıbrıs Türk Klasik otomobil Derneği Genel Klasman Şampiyonu Halil Erhan-Pembe Kelebek

2019 Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği Slalom Genel Klasman Şampiyonu Aykut Sokollu

2019 Kuzey Kıbrıs klasik ve Spor Otomobil Derneği Genel Klasman Şampiyonu Nihat Özhasoğlu-Hasan Özhasoğlu

2019 Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu MotoDrag Şampiyonasını tamamladı ve guruplarda şampiyonları belirlendi.

Buna göre ,600cc-750cc kategorisinde Şampiyon olan sporcu Ali Alpaslan

600cc-750cc M1 kategorisinde Enis Süleyman

1000cc Standart kategorisinde Hasan Kazın

1000cc M1 kategorisinde Cemal Çelik

1000cc M2 kategorisinde GiannosPapasavva

1000cc M2 Pro kategorisinde de AntonisAntoniou

şampiyon olmuşlardır.

Şampiyonaları henüz tamamlanmamış otomobil ve motor kategorilerinin şampiyonları henüz belirlenmediği için tamamlanmayan kategorilerin şampiyonlarını yazımda belirtmedim.

Ülkemizde otomobil ve motor sporlarında her yaştan yüzlerce sporcu ve yapılan organizasyonları takip eden binlerce izleyici vardır.

Ülkemiz KKTC’de 2019 yılı içerisinde yaklaşık 85 ayrı faaliyet ve organizasyon yapılmıştır. Bu organizasyonları yapmak için çok büyük mali imkanlar ve neredeyse tamamen gönüllülük üzerine, biz yöneticilerin ve hakemlerimizin otomobil ve motor sporlarına tutkusundan dolayı olan özveri ile yaptıkları büyük organizasyonlardır. Tabii kurum ve dernekler bu kadar çok faaliyeti yapmalarına en büyük etken de sporcularımıza karşı olan sorumluluğumuzdur. Sporcularımızın hiçbir kazanç elde etmeden sadece spora duydukları tutku ve sevgiden ilham alarak zor şartlarda, gerek ülkemiz içerisindeki, gerekse yurtdışındaki rakipleriyle ayni sahnede yarışıp rakip olabilmeleri ise takdire şayandır.

Yazımın sonuna gelirken organizasyonlarını tamamlamak için sinekten yağ çıkaran kurum, kulüp ve derneklerimize, organizasyonlarımızı yapmamızı kolaylaştıran sponsorlarımıza, güneş, yağmur, soğuk yaz, kış demeden her koşulda faaliyetlerin yapılmasını sağlayan hakemlerimize ve katıldıkları organizasyonlarda hiçbir kazanç elde etmeyen dişinden tırnağından keserek hayallerini ve tutkularını yaşayan tüm sporcularımıza çok teşekkür ederim. Bizler çok büyük bir aileyiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.