banner913
banner932
banner1012

Zevkli ve Güvenilir Kamp Yapmanın Püf Noktaları

banner1020

Bir hafta sonu arkadaşlarınızla birlikte kendinizi doğanın kollarına bırakmak istiyorsunuz ve yıllardır ertelediğiniz kamp yapma fikrini yeniden gündeme getiriyorsunuz. Peki, zevkli ve güvenilir bir kamp için neler gerektiğini biliyor musunuz?

banner974
Zevkli ve Güvenilir Kamp Yapmanın Püf Noktaları

banner971

İçimizdeki kampçılık duygusu, küçükken evde masanın altında kurulan macera dolu bir dünya ile gösterir kendisini. Bir bakmışsınız etrafınızı ağaçlarla çeviren bir ormandasınız ya da bir anda güzel bir gölün kenarında bulursunuz kendinizi. Tabii büyüdükçe; evin sıcak ortamında, gayet güvenli bir alanda ve istediğimiz her şeyin elimizin altında olduğu bir dünyada kamp yapmak hoşunuza gitmeyebilir ve kendinizi doğanın özgür kollarına bırakıvermek istersiniz.
Kamp yapmak için yanınıza almanız gereken malzemelerden tutun, çadırınızı nasıl ve nereye kuracağınıza kadar birçok önemli konuda doğru bilgilere ihtiyacınız olacak. Biz de bu konuda size, ailenizle veya arkadaşlarınızla zevkli ve güvenilir kamp yapmanın püf noktalarını anlatacağız.

1. Adım: Kamp Öncesi Hazırlıklar
Öncelikle kamp yaparken temel ihtiyaçlarınızı belirlemeli ve yanınızda götürmeniz gereken malzemeleri temin etmelisiniz.

İlk etapta yanınıza almanız gereken malzemeleri sayalım:
Giyim: Arazi kıyafeti, bot, kep, bandana, rüzgarlık, yelkovan akrepli kol saati.
Yedek giyim: 1 adet yedek çorap, yedek uzun kollu t-shirt, yolculuk kıyafeti

Kamp malzemesi: Çadır, sırt çantası, uyku tulumu (ortalama +5/0/-5), mat, kafa feneri, yedek pil, yardım fişeği
Survival malzemesi: Çok maksatlı pense, düdük, av çakısı veya bıçağı, panço, matara

Yukarıda saydığımız malzemelerin adedi kaç günlük bir kampa çıkacağınıza göre değişkenlik gösterir. Artık rotanızı belirleyip kampa çıkmaya hazırsınız.

2. Adım: Kamp Alanı Seçimi ve Çadır Kurulumu
Kamp yapacağınız yere geldikten sonra ilk yapmanız gerekenlerden biri de çadırınızı kurmaktır. Normal bir apartmanı nasıl ki kafamıza esen her zemin inşa edemiyorsak, çadırımız için de en güvenli alanı bulmak zorundayız.

Tahrip olmuş yerler, kayalık veya karla kaplı zeminler, toprak ve kum araziler en güvenli kamp yapma bölgeleridir. Bunula beraber esen hakim rüzgara göre çadırınızın kapısını aksine yönde tutmalısınız. Çadırınızı kuracağınız yeri belirledikten sonra çadırınızdaki konforunuzu düşünerek buradaki taşları, sopaları, sivri malzemeleri toplamalısınız.

3. Adım: Temizlik
Kamp boyunca temizliğe önem vermelisiniz ve elinizin altında her an kullanabileceğiniz su, sabun, ıslak mendil ve kağıt havlu gibi temel temizlik araçlarını bulundurmalısınız.

4. Adım: Arılar, Sinekler ve Diğer Haşereler
Kampa çıkmanın en önemli amacı doğa ile iç içe olmaktır. Doğa da bu isteğimizi asla karşılıksız bırakmaz. Arılar, sinekler ve bazı küçük haşereleri başımıza musallat edebilir. Ama bazı püf noktalarla keyfinizi hiç bozmadan doğa ile uyum içinde yaşamaya başlayabilirsiniz.

Arılara karşı önlem almak için bir miktar Türk kahvesini bir cezve içerisinde yakın, yayacağınız koku ve duman ile arıları çadırınızın etrafından uzaklaştırın.

Sinekler ve diğer haşereler için sprey ve özel uzaklaştrıcı kremler kullanın. Ayrıca akıllı telefonlarınıza indireceğiniz özel frekanslarda sesler üreten uygulamalar da size yardımcı olacaktır.

5. Adım: Hava Koşulları ve Acil Durumlar
Kampa çıkmadan önce güvenilir kaynaklardan hava durumuna bakın ve alacağınız malzemeleri buna göre değerlendirin. Yağmurlu bir havada yanınıza geniş şemsiyeler almayı ihmal etmeyin. Çadırınızın delik olup olmadığını kontrol edin. Çok sıcak bir havada ise ince ve rahat kıyafetler tercih edin ve bol su tüketin.

Hava koşullarının dışında diğer tehlikelerden en önemlisi vahşi hayvanlardır. Eğer uzak bir araziye çıktıysanız yanınızda yardım fişeği bulundurun. Bunun dışında, herhangi bir saldırı durumda kamp arkadaşlarınızla arabaya ya da varsa kapalı bir alana saklanın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.