banner913
banner932
banner1012

Uçuş Görevlilerinin 5 Sırrı

banner1020

Uçarak seyahat etmek, bazı insanların gündelik yaşamlarının bir parçasıdır. Fakat bu araçlar dışarıdan her ne kadar güzel görünseler de uçuş görevlilerinin sır gibi sakladığı bazı kötü yanlara da sahipler. İşte uçuş görevlilerinin yolculara asla söylemediği 5 sır

banner974
Uçuş Görevlilerinin 5 Sırrı

banner971

BUSINESS CLASS BÖLÜMÜ

Uçaklardaki 'Business Class' bölümü, sıradan yolcuların oturduğu bölümden ayrı bir yerdedir ve biletleri normal biletlerden kat kat pahalıdır.
Ancak herhangi bir kaza anında uçaktaki en tehlikeli yer de burasıdır. Hatta, bir kaza anında kurtulma şansları sıfıra yakındır.
Birkaç yıl önce yapılan bir deneyde, bilim insanları Boeing marka boş bir uçağı bilerek düşürdüler. Kaza anında business class bölümü paramparça oldu. 

MİKROPLAR

Uçaklar hijyenik mekanlar olarak görünebilir, ancak görüntüye aldanmayın.
Southwest Havayolları’nın eski çalışanlarından biri, yaptığı bir itirafta günün ilk uçuşundan sonuncusuna dek battaniyeleri ve yastık kılıflarını temizlemediklerini söyledi.
Üstelik bu havayolu firmasının, yastık kılıflarını ters çevirerek yastıkların ilk defa kullanıldığı izlenimi verdiğini kaydetti.
Uçaklarda, oturduğunuz koltuğun kolundan pencereye dek mikrop taşıyabilecek birçok yer mevcut.

KOKPİTTE UYUYAN PİLOTLAR

İngiltere, Norveç ve İsveçli pilotlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, pilotların %42’si uçuş sırasında ara ara uyuyakaldıklarını itiraf ettiler.
Bunların çoğu 12 saatten uzun yolculuklarda bulunan pilotlardı. Uçaklarda otomatik pilot modu ve yardımcı pilot mevcut olsa da durum biraz tehlikeli görünüyor.
 

TUVALET

Uçaklarda tuvaleti kullanmak zorunda kalabilirsiniz, özellikle de uzun yolculuklarda. Ancak bunu duyduktan sonra tuvaletten çıkarken lavaboya dokunamayacaksınız. 
Uçak piste inmişken içindeki atıkların boşaltılması ve kullanma suyu doldurulması aynı anda ve genellikle aynı kişi tarafından yapılmakta.
Herhangi bir aksilik olmasına karşın siz iyisi mi yanınızda daima ıslak mendil bulundurun.

GÜVENLİK EKİPMANI VE OKSİJEN MASKESİ

Uçaklarda koltuğunuza zimmetli güvenlik ekipmanını kontrol edin. Çünkü birçok kişi can yeleklerini bu bir suç olmasına rağmen çalıyor.
Oksijen maskeleri konusunda ise herhangi bir tehlike anında yanınızdaki kişilere yardım etmeden önce kendi maskenizi takmanız kesin bir dille söyleniyor, ancak nedeni belirtilmiyor.

Herhangi bir tehlike anında uçaktaki oksijen hızla tükenir. İlk 15 saniyede o kadar azalır ki ne yapmakta olduğunu unutabilecek derecede hafıza kayıpları yaşayabilirsiniz.
15 saniyeden sonra ise maskeyi takmazsanız bilincinizi kaybedebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.