banner913
banner932
banner1012

Tek başına seyahat etmenin kadınlara kazandıracağı 7 şey

banner1020

Tek başına seyahat etmek bazılarını ürkütür, özellikle de kadınları. Oysa tek başınıza yapacağınız yolculuklar sizi büyütür, olgunlaştırır ve birçok zorluğa karşı daha güçlü kılar. Nasıl mı? İşte tek başına seyahat etmenin bir kadına kazandıracağı 7 şey:

banner974
Tek başına seyahat etmenin kadınlara kazandıracağı 7 şey

banner971

1. Yalnız olmaktan korkmaya gerek olmadığını fark edersiniz

İnsan ailesinin yanından ayrıldığında garip bir duyguya kapılır. Özellikle de kırılgan varlıklar olduğu öğretilen kadınlar, korkuya benzeyen bu duyguyu daha yoğun yaşar. Oysa yalnız seyahat ettiğinizde, bunun doğru olmadığını anlarsınız. Yıllar boyunca etrafınıza örülen duvarlar, yerini yeniliklere açık ve yeni insanlarla tanışma için duyulan heyecana bırakır. Sokakta tanıştığınız biriyle saatlerce sohbet edebilir, hiç ummadığınız dostluklar kurabilirsiniz.

tek başına seyahat etmenin avantajları ile ilgili görsel sonucu

2. Özgüveniniz artar

Tek başınıza seyahat etmek sizleri yeni şeyler yapmaya veya eski şeyleri yeni bir şekilde, yeni yerlerde yapmaya iter. Bilmediğiniz yollarda saatler süren otobüs yolculukları, dünyanın bir ucundaki uçak yolculukları size aslında kendi gücünüzü ve kapasitenizi görme imkanı tanır. Size yabancı olan bu durumlara nasıl yanıt verdiğinizi görmek, kendinizi daha iyi tanımanızı sağlar. Önceden korktuğunuz şeylerden artık korkmamaya başlarsınız.Günlük rutininizden çıkıp yollara düştüğünüzde yapabileceklerinizin sınırsız olduğunu fark edersiniz.

3. Özgürleşirsiniz

İstediğiniz şeyi, istediğiniz zaman yapabileceğinizi görmenin belki de en iyi yolu, tek başınıza seyahat etmektir. Her zaman yürüdüğünüz yolu bırakıp, yeni bir yola girebilirsiniz, size bir şeyler yapmanızı söyleyen kimse olmadığı için gerçekten ne istediğinizi görebilirsiniz. Size doğru ve iyi gelen ne varsa onu yapmak için açık olduğunuzu hissedersiniz. Tüm bunların yanında, yalnız olduğunuzu kimseye anlatmak veya açıklamak zorunda olmadığınızı görürsünüz. Bu, kendinize dokunmanın en radikal ve güzel yollarından biridir.

4. Gücünüzü fark edersiniz

Birçoğumuzun yalnız olmakla ilgili tuhaf korkuları var. Ancak tek başınıza seyahat ettiğinizde, aslında bunun pek de fazla kafaya takılacak bir durum olmadığını fark edersiniz. Korkularınızdan kurtulmak, kendinize olan inancınızı artırır. Kendi başınıza birçok şeyi yapacak güce ve kapasiteye sahip olduğunuzu ve bundan keyif aldığınızı fark edersiniz.

5. Geleneksel cinsiyet kalıplarını unutursunuz

Evdeyken veya ailenizle birlikteyken geleneksel cinsiyet kalıplarına girmek çok kolay. Ancak günlük rutininizden çıkıp yollara düştüğünüzde yapabileceklerinizin sınırsız olduğunu fark edersiniz. Bu sizin seyahatiniz ve kendinize hangi kalıbı vermek istiyorsanız bu sizin seçiminiz. Üstelik kim bilecek?

6. Gerektiğinde hayır demeyi öğrenirsiniz

Bu belki de tek başınıza seyahat ederken öğreneceğiniz en önemli şeylerden biri. Günlük rutinimiz içinde birçoğumuz insanlara hayır demekten çekiniyoruz. Özellikle kadınlar, hayır demenin bir seçenek olmadığını bile düşünebiliyor. Oysa tek başınıza seyahat ettiğinizde, kendinizi istemediğiniz bir duruma düşürmemek için kolayca hayır demeyi öğrenebilirsiniz. Bir kadının tek başına seyahat ettiğiniz gören birçok kişi, bir yol arkadaşı istediğini düşünüyor. Oysa tek başına seyahat eden bir kişinin isteyeceği belki de en son şey, bir yol arkadaşı.

7. Kendinizle vakit geçirmenin değerini anlarsınız

Tek başınıza seyahat ettiğinizde, geri kalan her şeyi bir kenara bırakıp gerçekten kendinize ve kalbinizden geçenlere yönelebilirsiniz. Hepimiz sosyal varlıklarız ama aynı zamanda tek başına kalmaya da ihtiyaç duyuyoruz. Tek başınıza seyahat etmek, bu ihtiyacınızı doyurmanın belki de en güzel yolu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.