banner913
banner932
banner1012

Tangonun Ana Vatanı Arjantin

banner1020

Tango, steakleriyle ünlü kasap ve restoranlar, şehrin kimliğine artı bir özellik katan futbol, Maradona, Messi gibi sayısız dünyaca ünlü futbolcuyla kendinden çokça söz ettiren Arjantin bildiğimiz coğrafyaların bir hayli dışında tutmamız gereken bir yer. Güney kutbunun güney uçlarına dek ince uzun bir ip misali uzayan ülke Güney Amerika’nın da en benzersiz ülkelerinden biri. Listemizde yer alan şehirleri konum olarak birbiriyle bağlantılı ve ulaşımı birbirine daha kolay bir şekilde sıraladık ki gezginler için bir rehber olsun istedik. İlk maddelerdeki şehirler ülkenin kuzey kısmındaki daha büyük ve tarihi şehirlerden oluşurken, son maddelere doğru sizleri güney kısmında yer alan oldukça farklı şehirler bekliyor. Böylesi bir yere uçakla İstanbul’dan aktarma olmadan, direkt uçuş süresi olarak 18 saatte varılabiliyor. Bu kadar süre uçmayı göze alan varsa böylesine renkli bir ülkede kolay kolay hiçbir zaman yaşamayacağı güzellikte bir zaman geçirebileceğini garanti ediyoruz.

banner974
Tangonun Ana Vatanı Arjantin

banner971

 

 

 

1. İlk adımda seyahate başlayacağınız başkent Buenos Aires

buenos_aires_arjantin

Arjantin’in başkenti ve genel olarak tüm Güney Amerika’nın en güzel şehirlerinden biri olan Buenos Aires saymakla bitmeyecek görülecek yerlere sahip. Şehrin araç trafiğine kapalı Florida Caddesi, Mayıs Meydanı, 9 Temmuz Bulvarı, Buenos Aires’in eski mahallelerinden San Telmo, kentin renkli yerleşim yeri La Boca, yapımı 1898 yılında gerçekleşmiş başkanlık binası, kentin sanatına ışık tutan Kristof Kolomb Opera binası, Puerto Modero(Modero Limanı) Bunos Aires’te görmeniz gereken yerlerden sadece birkaçı…

2. Buenos Aires’in denizli, çok daha güzel hali Mar del Plata

mar-del_plata_arjantin

Başkent Buenos Aires’in bir anlamda denizli hali olarak ifade edilecek Mar del Plata, Arjantin’in en sevilen şehirlerinden biri. Centro Cultural Villa Victoria Ocampo, Torre Tanque, Mar Del Plata Cathedral, Parque Gral San Martin, Christo Redentor Plaza Colon bu güzel şehirlerde uğramanız gereken yerlerde ilk sırayı kaplıyor. Rotası Arjantin’e düşeceklere bu güzel şehri görmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz.

3. Tarihi yapıları ve müzeleriyle dikkat çeken Cordoba

Cordoba-Arjantin

Arjantin’in ikinci büyük şehri Cordoba, Paseo Sobremonte ve Paseo las Artes meydanları, tarihi Cordoba Katedrali, bilimsel ve sanat müzeleriyle, Jardin Botanico botanik bahçesiyle, ülkenin en canlı şehirlerinden biri.

4. Doğal zeminiyle Salta eyaletinin başkenti Salta

salta-Arjantin

San Bernardo Tepesi, Museo Historica del Norte, 17. yüzyılda yapılmış Cabildo ve müzeleriyle, birçok etkinlik yapabileceğiniz doğal koşullarıyla Salta, Arjantin’in orta büyüklükteki şehirlerinden biri.

5. Yedi renkli dağlarıyla Tilcara

tilcara-arjantin

Ülkenin kuzeydoğu kısmında kalan şehir, Purmamarca’daki gökkuşağı misali yedi renkli dağlarıyla meşhur. Her coğrafyada göremeyeceğiniz bu tür doğa örneklerini buraya kadar gelmişken mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

6. Dört bir yanını dağların kapladığı Mendoza

mendoza-arjantin

Her ne kadar ülkenin en büyük dördüncü şehri olsa da, ranta talan edilmiş bir şehir değil Mendoza. Son derece doğa harikası olan şehir Arjantin’in orta batısına yakın bir konumda yer alıyor ve bu bölge dağlık arazileriyle meşhur.

7. Arjantin’in yedi göller bölgesi San Carlos de Bariloche

bariloche-arjantin

Yedi göller yalnızca bizim ülkemize has değil, Arjantin’in de yedi gölle meşhur şehir San Carlos de Bariloche var.

8. Patagonya topraklarına hoş geldiniz; Calafate

calafate-buzul-patagonya

Patagonya’daki Arjantin Gölü’nün güney ucunda yer alan Calafate, turistlerin akın ettiği Perito Moreno Buzulu ile meşhur bir coğrafya. Arjantin, Güney Amerika kültürüne sahip olması dışında güney ucu olan Patagonya ile de seyahat severleri büyülüyor. Örneğin şöyle bir manzaranın, sıcak iklimiyle meşhur Güney Amerika’da bulunduğunu söylersek inanır mısınız?

9. Dünyanın en güney ucundaki şehir Ushuaia

Ushuaia-arjantin

Sizi dünyanın en güney ucundaki şehri Ushuaia ile tanıştıralım. O kadar uçta ki gitmesi mümkün olmayacak uzaklıkta olsa da, kıyının karşı tarafında Antartika yer alıyor.

Bonus; Iguazu Nehri ve Şelalesi

Iguazu-selaleri-arjantin

Nehrin uzantısı üç ülkenin sınır çizgisiyle orantılı gidiyor. Brezilya ve Panama sınırında kalan ve iki nehrin birleşiminden oluşan Iguazu Şelalesi, dünya üzerinde doğayla iç içe tarifsiz hisler yaşayabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Sırf bu güzel doğal ambiyansın içinde olmak için insanlar kilometrelerce yol kat ediyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.