banner913
banner932
banner1012

Noel’in en güzel kutlandığı yerler

Yeni yıl deyince akıllara eski kartpostallarda olduğu gibi karlar altında bir şehir, ağaçlardan sarkan süsler ve ışıklar, müzik, etrafta Noel Baba giysileri içinde çocuklara hediye dağıtan kişiler, ellerinde hediyelerle coşkulu bir kalabalık gelir. Dünyanın pek çok şehrinde düzenlenen Noel şenliklerinde böyle manzaralara tanık olabilirsiniz.

banner974
Noel’in en güzel kutlandığı yerler

banner971

Bu sene bu coşkuyu yerinde görmek, yeni yıla unutamayacağınız anılarla girmek istiyorsanız şanlısınız. Bu destinasyonlardan en çok hoşunuza gideni seçerek rezervasyonlarınızı yaptırabilir ve yeni yıl hayallerini kurmaya şimdiden başlayabilirsiniz.

1- Finlandiya‘daki Santa Claus Köyü'nde Masalsı Noel Kutlamaları

y1

Tam anlamıyla Noel ruhunun yaşandığını görmek için rotanızı biraz uzaklara, yani Finlandiya'ya çevirebilirsiniz. Noel zamanı Finlandiya'da kış mevsimi yaşanır. Karlar üzerindeki kızakları taşıyan geyiklere kadar bütün detaylar, klasik bir Noel atmosferi yaratmak üzere hazırlanır. Finlandiyalılar Noel boyunca işlerini yavaşlatıp bu özel zamanın coşkusunu yaşarken, turistler de ortamın görsel güzelliği içinde bu coşkuya dahil olur. Noel Baba'nın Finlandiya'nın kuzeyinde yer alan Lapland bölgesinde yaşadığına olan inanç nedeniyle, bu bölgede bir Noel Parkı da bulunur. En kalın giysilerinizi yanınıza alarak siz de bu masalsı ortamda yeni yıla girebilirsiniz.

2 – Sıcak Bir Yılbaşı İçin Avustralya

avustralya

Radikal bir değişiklik yapıp yeni yılı sıcak bir yaz gününde karşılamak isteyenler için ilk akla gelen yer kuşkusuz ki Avustralya'dır. Çünkü Avustralya'da Noel zamanı yaz mevsiminin de başlangıcına denk gelir. Okullar tatildir, Avustralyalılar kapılarına Noel çelenkleri takarlar, evlerini ve bahçelerini süslerler. Ülkenin hemen hemen her şehrinde festivaller ve geçit törenleri düzenlenir. Noel'in beş hafta kutlandığı Sidney'e gidebilir, bütün ikonik yapıların masalsı ışıklandırması altında büyülenebilir ve meşhur Opera Binası'nın önünden atılan havai fişek ve su gösterilerini izleyerek coşku içinde, hem de üşümeden yeni yılı dünyada ilk karşılayanlar arasında olabilirsiniz. Her yıl 1 milyondan fazla kişinin katıldığı sahil şovunu 1 milyardan fazla kişinin de televizyondan izlediği düşünülürse, bu müthiş görsel şölene katılmak harika bir seçim olabilir.

3 – İzlanda Reykjavik'te Unutulmaz Bir Yeni Yıl Akşamı

reyk

İzlanda'nın başkenti Reykjavik'de sabaha kadar süren eğlencelere ve partilere katılarak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bir önceki yılın sıkıntılarını ve zorluklarını yok etmek anlamı taşıyan meşalenin yakılmasıyla başlayan yeni yıl kutlamalarında, bütün şehir havai fişeklerle aydınlanır. Şehrin tam ortasında kurulan yeni yıl ağacı ise tam da ortamın ruhunu yansıtır. Panoramik manzaralı bir otelde kalarak yılın bu özel zamanının keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik bu gezinizde müthiş bir görsel şölen olan Kuzey Işıkları'na da tanık olmanız mümkün. Rengarenk yeni yıl hediyeleri, süsler, karlarla kaplı şehirden süzülen Noel ışıkları, Reyjavik'te geçireceğiniz yılbaşını unutulmaz anılarınızdan biri yapacaktır.

4- Slovakya Bratislava'da Orta Çağ Esintileri İle Yılbaşı

bratsilava

Viyana'ya sadece 1 saat uzaklıkta olan Bratislava'nın büyüleyici Orta Çağ atmosferi, farklı bir yılbaşı geçirmek isteyen turistlerin listelerinde yer alır. Her sene yeni yıl zamanı Tuna Nehri boyunca düzenlenen açık hava konserleri ve partilere katılan on binlerce turistten biri de siz olabilirsiniz. Orta Çağ'dan kalma binaların korunduğu Bratislava Old Town'da parti noktalarında kurulan dev ekranlardan yansıyan coşku, havai fişek gösterileriyle taçlandırılır. Geleneksel olarak eski yılın negatif enerjisini kovmak için yapılan ahşap gürültüsü bile, bu şehirde gerçekten size değişik bir yeni yıl deneyimi yaşatır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.