banner913
banner932
banner1012

Masalsı Bir Liman Şehri: Kotor

banner1020

Hemen herkes tarafından bilinen, gezip görülesi yerleri biliyoruz. Ancak bir de turistler tarafından çok bilinmeyen, nadir güzelliklere sahip, gizli kalmış mekanlar vardır. Bir anda kendinizi mistik bir havanın içinde buluverirsiniz. Tarihi ve doğal zenginlikleriyle göz kamaştıran Kotor, henüz Türk turist akınına uğramayan bu mistik yerlerden. Türkiye’ye yakın olması ve Karadağ’ın vize istememesi de düşünüldüğünde, Kotor gidilecek yerler listesinde en üst sıralara çıkıyor. Gelin birlikte masalsı şehir Kotor’a göz atalım…

banner974
Masalsı Bir Liman Şehri: Kotor

banner971

Kotor, Karadağ’ın Kotor Körfezinde bulunan sakin bir sahil kasabasıdır. Adriyatik Denizi’nin en girintili köşelerinden birinde bulunmaktadır.

Tarihi ve mimari eserler açısından oldukça önemli olan bu şehir, 1979 yılından beri UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.

Sahip olduğu koy, fiyorta benzeyen yapısıyla eşsiz bir doğa manzarası sunmaktadır.

Etrafı surlarla kaplı Old Town bölgesine motorlu araç girmesi yasak. Dar ve labirenti andıran sokakları, büyüleyici Venedik mimarisiyle sokaklarında hunharca kaybolmak isteyeceksiniz.

İsterseniz kaleye çıkabilir, Kotor’u kuş bakışı izleyebilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var; gitmeden önce yanınıza yiyecek, içecek almalısınız. Zira çıkınca inmek istemeyeceksiniz.

Gittiğiniz mevsim uygunsa kendinizi adriyatiğin sularına bırakabilirsiniz. Hatta oldukça ucuz bir fiyata kano kiralayarak; zevkinizi katlayabilirsiniz.

En iyi korunmuş Orta Çağ şehirlerinden birisi olan Kotor, kesinlikle Avrupa’nın görülmesi gereken, en özel yerlerinden…

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.