banner913
banner932
banner1012

İstanbul’un Dibindeki Cennet: Maşukiye

banner1020

Kocaeli’nin Kartepe İlçesinin bir beldesi olan Maşukiye gezilecek yerler konusundaki zenginliği ile olmasa da sahip olduğu doğası ile son yılların en popüler yerlerinden. İzmit’e 20 km uzaklıkta yer alan bölge özellikle hafta sonu bölgeye akın eden zenginler tarafından biliyor. Kuzeyinde Sapanca Gölü, güneyinde ise Kartepe’nin yer aldığı Maşukiye’de muhteşem bir doğa var. Özellikle organik serpme kahvaltısı ve şelalelerle kaplı olan alabalık tesisleri ile ünlü olan bölgede hem kafanızı dinleyebilir hem de birbirinden güzel lezzetlerin tadına varabilirsiniz. Peki Maşukiye gezilecek yerler listesine nereleri eklemeli?

banner974
İstanbul’un Dibindeki Cennet: Maşukiye

banner971

Maşukiye Gezilecek Yerler Listesi

Eski adı Voçbe Hable olan Maşukiye 1864 yılında sona eren Kafkas – Rus savaşları sonunda bölgeye yerleşen Çerkezler tarafından kurulmuş. Karadeniz’in muhteşem bitki örtüsünü andıran yeşillikleri ile muhteşem bir doğaya sahip. Maşukiye’nin ismi ise aşık anlamına gelen Maşuk’tan geliyor. Son yılların en popüler destinasyonları arasında yer alan ve özellikle hafta sonu kaçamaklarının en gözde yerleri arasında bulunan Maşukiye’de yapabileceğiniz birçok şey var. Güne muhteşem bir serpme kahvaltı ile başlayabilir, ormanların içinde güzel bir yürüyüş yapabilir, ATV ya da bisiklet kiralayabilir, hemen yakın konumdaki Sapanca Gölü’nün sahiline inerek yürüyüş yapabilir akşam yemeğinde ise şelaleleri ile ünlü restoranların birinde doğa ile iç içe güzel bir alabalık yiyip çay içebilirsiniz. Eğer Maşukiye’ye kış aylarında ziyaret ediyorsanız  da Kartepe’ye çıkarak en tepede yer alan kayak tesislerinde doyasıya karın tadına varabilirsiniz.

Maşukiye Merkez

Maşukiye gezilecek yerler listesinin ilk sırasında merkez yer alsa da aslında bu bölgede restoranlar dışında pek bir şey yok. Kirazı ile ünlü olan bölgede yer alan kiraz bahçelerine uğrayabilirsiniz. Bunun dışında Pazar günleri merkez meydanda kurulan meyve sebze pazarını dolaşıp taze ürünler alabilirsiniz. Pazarın hemen karşısında ise ufak el sanatları çarşısı adında mini dükkanlar var.

Alabalık Restoranları

Maşukiye demek bir yandan da organik serpme kahvaltı ve alabalık yemek demek. Bunların en güzel adresi ise Maşukiye merkezinde yayılmış olan alabalık restoranları. Restoranların en büyük özelliği hepsinin doğa ile iç içe olması, birçoğunun içinde irili ufaklı birçok şelaleye sahip olması. Merkezdeki restoranların birçoğu bu yapıda. Eğer Kartepe’ye doğru çıkarsanız daha çok klasik restoran tarzında ama manzarası olan tesislere ulaşırsınız. Eğer bölgede en azından bir gece kalacaksanız kahvaltınızı ayrı bir tesiste balığınızı ise ayrı bir tesiste yiyerek farklı yerleri de gezmiş olabilirsiniz. Maşukiye içerisinde birçok restoran var.

Maşukiye’nin olmazsa olmazları: Güveçte alabalık ve kaşarlı mantar.

En ünlüleri: Saklı Bahçe Restoran, Vadi Restaurant, Derin Irmak Kahvaltı Evi, Yeşilköy Sapanca Restoran, Green Blue Restaurant, Pınar Alabalık, Cansu Alabalık, Osmanlı Bahçesi, Akasya Alabalık

Bu restoranlar gibi daha çok tesis var. En güzeli şu demek yanlış olur. İşin aslı iyi denenin servisi kötü de olabiliyor. Bu yüzden tesis konusunda hassassanız seyahat öncesi restoranlarla ilgili kısa bir araştırma yapabilirsiniz. Fark etmez derseniz de ilk olarak Vadi Restorana falan uğrayabilirsiniz. Unutmayın, restoranlar sahip olduğu doğal güzellikleri ile ünlü. Alabalıklar da lezzetli sözüm yok tabi ama servis kalitesinde falan çok büyük beklentiniz olmasın. Stres yapmayın, doğanın keyfine varmaya bakın

Sapanca

Maşukiye’nin hemen yanı başında yer alan Sapanca’ya uğramadan dönmeyin. Özellikle Sapanca Gölü’nün merkez kısmında kalan sahilde yürüyüş yapmadan, hatta severseniz deniz bisikletine binmeden bölgeden ayrılmayın. Maşukiye’den Sapanca’ya giderken yol üzerinde bulunan Kırkpınar ise Sapanca Gölü kenarında bir şeyler yiyip içebileceğiniz çok güzel tesislere sahip.

 

Kartepe

İstanbul’a yakın kayak turizmi ile ünlü olan Kartepe, Marşukiye’ye yaklaşık 16 km uzaklıkta yer alıyor. Yolculuk araçla yaklaşık 25 dakika sürüyor. 1601 m yükseklikteki dağ, Marmara’nın en yüksek 2. Dağı olma özelliğine sahip. Kartepe’nin zirvesinde Green Park Hotel adında bir tesis yer alıyor. Otel içerisinde güzel bir kayak tesisi var. Bu otelde konaklayabileceğiniz gibi ücretli giriş ile otel tesislerinden de faydalanabilirsiniz. Otel içerisinde ATV ve bisiklet kiralayabilir, kayak yapabilir, sucuk evi ve diğer kafelerde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Kayak turizmi dışında da Kartepe görülmesi gereken bir yer. Muhteşem bir doğası var. Kartepe’ye çıkarken çevrede birçok restoran görebilirsiniz. Özellikle Sapanca Gölü’ne karşı oturup bir şeyler yemek içmek isterseniz bu restoranlardan birini tercih edebilirsiniz.

Yaylalar

Muhteşem doğası ile ünlü olan Maşukiye’de sakinliği doyasıya yaşayabileceğiniz birçok önemli yayla var. Kuzu Yaylası ve Kirazlı Yaylası en ünlü olanlardan. Bunlar dışında Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Dikmen Yaylası de çevrede gezip görebileceğiniz güzel yerlerden.

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul’a 129 km, Kocaeli’ne 36 km ve Sapanca’ya 13 km uzaklıkta yer alan Maşukiye ulaşım bakımından zengin seçeneklere sahip. Bölgeye E5 ya da TEM otoyolları ile ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan İzmit yönünde giderek İzmit Doğu çıkışından çıkıp Adapazarı yönüne dönünce Sapanca ayrımına doğru gidin. Bu noktadan sonra Maşukiye tabelalarını göreceksiniz. Gişelerden Adapazarı, Kartepe istikametini oradan da Maşukiye tabelalarını takip edebilirsiniz. Eğer E5 tercih ederseniz İzmit’ten 7-8 km sonra Sapanca ayrımına gidin, 7-8 km sonra Maşukiye’ye ulaşacaksınız.

İstemden biraz karışık anlatsam da aslında Maşukiye’ye ulaşım son derece rahat. Akıllı telefonlarınızdan haritalarını açın, sinir stres olmadan bölgeye ulaşabilirsiniz

maşukiye'ye nasıl gidilir ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.