banner913
banner932
banner1012

İstanbul’da 12 Oksijen Deposu

banner1020

İstanbul’da her yerde yükselen yapılar ve gittikçe azalan yeşil alanlar birçok insanın ortak derdi haline geldi. Adeta nefes alacak alan bulunamaz oldu. Kaçamadığımız trafik ve insan sesiyle birlikte dinlenmek mümkün olmazken herkes kendini yeşil alanlara atmaya çalışıyor. Neyse ki İstanbul’da sayılı da olsa dinlenebileceğimiz, huzurlu hissedebileceğimiz yeşil alanlar mevcut. ListeList İstanbul’un Instagram hesabını takip ederek İstanbul’la ilgili birçok kültürel-sosyal etkinlikten haberdar olabilir, yeni yerler ve mekanlar keşfedebilirsiniz.

banner974
İstanbul’da 12 Oksijen Deposu

banner971

 

 

1. Belgrad Ormanı

belgrad-ormanı

İstanbul’da fırsatınız varsa kaçabileceğiniz en güzel yerlerden biri Belgrad Ormanı. Yürüyüş, bisiklet, mesire alanları ve kahvaltı yapabileceğiniz mekanlarıyla yeşilin ve doğanın içinde birçok seçenek sunuluyor. Ayrıca D2, 42T, 42M, 42HM ya da 153 numaralı otobüsleri kullanarak Belgrad Ormanı’na gidebilirsiniz.

2. Maçka Demokrasi Parkı

macka-demokrasi-parkı

Harbiye’de bulunan Maçka Demokrasi Parkı’nın içinde spor alanı, çocuk parkı, yapay havuzlar ve mekanlar var. Şehrin tam içinde ama yemyeşil bir yer. Genellikle insanların kitap okumak, çimlere uzanmak ve arkadaşlarıyla buluşup sohbet etmek için seçtiği yerlerden biri. Ulaşılabilir ve birçok yere yakın mesafede olması da en güzel özelliklerinden biri Maçka Demokrasi Parkı’nın.

3. Emirgan Korusu

emirgan-korusu

Sarıyer’de bulunan korunun içinde 3 tane köşk, gölet ve yapay havuz var. Ayrıca tepelere doğru çıktığınızda yeşilliğin içinden deniz manzarasını da görebilirsiniz. Nisan aylarında giderseniz her yeri lalelerle kaplanmış görmeniz mümkün.

4. Gülhane Parkı

gulhane-parki

Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın dış bahçesi olarak kullanılan Gülhane Parkı’nın Sarayburnu ve İstanbul olmak üzere iki kapısı var. 2003’de yapılan yenileme çalışmaları sonrası ağaçlar ve rengarenk çiçekler arasında keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer haline geldi. Bayram ve hafta sonu tatillerinde çok kalabalık olduğunu belirtmekte fayda var.

5. Ulus Parkı

ulus-parki

Eğer hem boğaz manzarası görmek hem de yeşile doymak istiyorsanız Ulus Parkı iyi bir seçenek olabilir. İçinde bulunan kafede çayınızı ya da kahvenizi içebilir ya da parkın içinde yürüyüş yapıp vakit geçirebilirsiniz. Beşiktaş ilçesine bağlı olan park aynı zamanda merkezi bir konumda olduğu için de çok tercih ediliyor.

6. Atatürk Arboretumu

atatürk-arboretumu

Arboretumlar aslında her biri özenle bir araya getirilmiş canlı ağaç ve odunsu bitkiler müzesidir diyebiliriz. Sarıyer’de Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde bulunan Atatürk Arboretumu, 1949’da Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Hayrettin Kayacık’ın önerisiyle 38 hektarlık bir alana kurulmaya başlandı. Maddi yetersizlikler sebebiyle 1982 tamamlanabildi ve Atatürk’ün 100. doğum yılı kutlamaları nedeniyle Atatürk’ün adı verildi. Yeşilin ve doğanın birçok tonunu görebileceğiniz huzurlu bir alan haline geldi.

7. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

nezahat-gokyigit-botanik

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB), Ali Nihat Gökyigit Vakfı’nın (ANG Vakfı) genelde biyolojik çeşitliliğin, özelde bitki çeşitliliğinin hayati önemi, korunması ve tanıtılması amacıyla hayata geçirilen, içinde bir de mesire alanı bulunan Ataşehir’de nefes almanızı sağlayacak saklı bir cennet. İçinde birçok konferans ve etkinlik düzenlenen, aylara göre kapanış saatleri değişen bahçenin web sitesinden tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

8. Yıldız Parkı (Yıldız Korusu)

Yildiz-Parki-Resimleri-02

Beşiktaş’ta yer alan Yıldız Parkı’nın Palanga ve Çırağan Caddesi olmak üzere iki kapısı bulunur ve içinde restoran ve kafe haline getirilmiş köşkler vardır. Yıldız Parkı yemyeşil olmasının yanı sıra boğaz manzarası da görebileceğiniz şehrin içinde kaçamak yapabileceğiniz yerlerden biri olabilir.

9. Polenezköy Tabiat Parkı

Polonezkoy-Tabiat-Parki

İstanbul’un doğal bitki türlerinin hepsini barındıran Polenezköy Tabiat Parkı’nın içinde geyik, karaca, yaban domuzu, çakal, tilki, sincap, sansar, gelincik, sülün, keklik, atmaca gibi birçok hayvan da yaşamaktadır. Tüm bu özellikleriyle doğa özlemi çekenlerin hasretini gidermeye aday. Piknik, kamp, yürüyüş-koşu, bisiklet sürme ve trekking alanları bulunan parkta bulunan kafe ve restoranlarda da vakit geçirebilirsiniz.

10. Fenerbahçe Parkı

fenerbahce-parki

Kadıköy Fenerbahçe’de deniz kenarında olan Fenerbahçe Parkı’nın içinde yemek yiyip bir şeyler içebileceğiniz kafeler var. Hafta sonu oldukça kalabalık olan park aynı zamanda düğün, nişan vb. birçok fotoğraf çekimine de ev sahipliği yapıyor.

11. Abbasağa Parkı

abbasaga-parki

Beşiktaş Cihannüma Mahallesinde bulunan Abbasağa Parkı’nın tarihi bir park. Merkezi bir konumda olduğu için birçok insanın tercih ettiği bir yeşil alan. Aynı zamanda parkta düzenlenen çeşitli etkinliklerle vakit geçirecek birçok seçenek bulabilirsiniz.

12. Validebağ Korusu (Adile Sultan Korusu)

validebag-korusu

Kadıköy ilçesinin Koşuyolu; Üsküdar’ın Altunizade ve Barbaros mahallelerinin kesiştiği noktada yer alan Validebağ Korusu’nda 40’ın üzerinde ağaç ve bitki türü bulunuyor. Spor yapan ve hava almak isteyen mahallelinin ise sıkça uğradığı bir park. Parkın içinde restoran, kafe, futbol sahası ve izci kamp alanı da bulunuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.