banner913
banner932
banner1012

Etkileyici ama terk edilmiş 10 yer

banner1020

Neden terk edildiği bilinmeyen harika güzelliklerini hala koruyan dünyanın dört bir yanından kareler... 

banner974
Etkileyici ama terk edilmiş 10 yer

banner971

1. Ta Prohm Tapınağı 
12. yüzyılda yapılmış ve 17. yüzyıl ortalarında terk edilmiş, dev ağaçların istila ettiği Kamboçya' da hala güzelliğini koruyan bir tapınak.

2. Bodiam Kalesi 
2.Richard tarafından 1385 yılında Fransız istilasını geri püskürtmek için yaptırılmış, kale biçiminde kulelere sahip terk edilmiş kale sağlam bir şekilde hayatta kalmaya devam ediyor.

3. Sintra kalesi 
Hakkında pek bir bilgiye sahip olunmayan Sintra, Portekiz'de bulunan cezbedici güzellikteki terk edilmiş kale.

4. Maunsell Deniz Kaleleri 
2. Dünya Savaşı sırasında Büyük Britanya' yı olası Alman tehlikelerine karşı korumak için yapılmış ve 1964 yılında terk edilmiş ürkütücü deniz kaleleri.

5. Kilchurn Kalesi 
İskoçya' da 1400' lü yıllarda inşa edilen ve çok önemli kişilere ev sahipliği yapan fakat 1700' lü yıllarda terk edilmiş dünyanın en çok fotoğraflanan kalesi.

6. Kayaköy 
Yunan-Türk mübadelesi döneminde terk edilen,ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan ve çok bilinmeyen yaklaşık 350 taş evin olduğu köy.

7. Allerheiligen Manastırı 
Almanya'da 1192 yılında inşa edilmiş fakat 3 kere yıldırım düşmesi sonucunda neredeyse tamamen yok olan ancak hala dikkat çeken tarihi manastır.

8. Gouqi Adası 
Çin’de Shengi Adaları’nda yer alan, adeta doğaya aşık eden bir balıkçı köyü.

9. Balıkçı Kulübesi, Almanya 
Almanya Alp dağları yakınında bir gölde terkedilmiş harika güzellikteki balıkçı kulübesi hakkında ne zaman yapıldığı ve sahipleri hakkında hiç bir bilgiye rastlanmamış.

10. Kubbe Evler 
Florida'da ,fırtına yüzünden harap olmuş terk edilmiş,bir zamanlar harika bir tatil yeri olan evler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.