banner913
banner932
banner1012

Engelsiz bir seyahat: engelliler için seyahat rehberi

banner1020

banner974
Engelsiz bir seyahat: engelliler için seyahat rehberi

banner971

Tatil hazırlığı yapmak bolca zaman ve çaba gerektirebiliyor. Şimdi bir de seyahatlerini engellilik durumunu göz önünde bulundurarak planlamak zorunda olduğunu hayal et. Dünyanın harikalarını keşfetmek istiyorsun ama bir yandan da her zaman engelliliği hesaba katman gerekiyor. Daha şimdiden yoruldun, değil mi? Sakın umutsuzluğa kapılma!

Seyahatini oldukça önceden planla                                   

Bu aslında basit bir ipucu ama önceden araştırma ve planlama yapmak gerçekten de seyahatlerini en iyi şekilde geçirmek için bir anahtardır. Nereye gitmek istediğine ve neleri görmek istediğine karar vermekse sadece birinci adım.

Eğer gideceğin yere uçakla seyahat ediyorsan, ihtiyaç duyduğun özel yardım hizmetlerini seçtiğine emin olmalısın. Havayolu şirketine durumu önceden bildir (genellikle kalkıştan 48 saat önceye kadar) ve hem kalkış hem de varış havalimanına dair engelli ulaşım yöntemlerini mutlaka kontrol et. Gideceğin yere sağ salim vardıktan sonra en son isteyeceğin şey, belki de engelli erişimi olmayan bir otobüs veya tren için uzunca bir süre beklemektir. Bu yüzden, metro, otobüs veya raylı sistemler ihtiyacını karşılamıyorsa taksi tutmalısın.

Bu bilgilere ulaşmak için en iyi yerlerden biri, ziyaret edeceğin yerlerin resmi turist siteleridir. Diğer bir seçenek de ulaşım sağlayıcısının web sitesini kontrol etmek.

Uygun bir konaklama bul

İyi bir gece uykusu evdeyken de tatildeyken de çok önemlidir, bu yüzden sürpriz yaşamamak için konaklama tercihinin belirli engellilik ihtiyaçlarını sağladığından emin olmalısın. Burada temel bir kural, otellerin hostellere göre engellilere yönelik olanaklar konusunda büyük ihtimalle daha iyi olduğudur. Daha yüksek bir fiyat sunuyor olsalar da, belirli ve özel ihtiyaçları sağlamak konusunda deneyimli olduklarından bu fiyata değerler.

Otel arama siteleri ihtiyaçlarına uygun birkaç gerçekçi seçeneği bulmana yardımcı olmak için ”engelli girişi” ve “asansör” gibi önceden seçilebilir filtreler sunarlar. Bu bilgilere ulaştıktan sonra, bu yerin gerçekten senin için doğru yer olup olmadığından emin olmak için bulduğun yerle doğrudan iletişim kurabilirsin.

Uzmanların verdiği önerileri arıyorsan, hareket kabiliyeti zorlukları yaşayan insanların dünyanın her yerinde erişilebilir konaklama imkânları bulmasına yardımcı olan Accomable servisini deneyebilirsin. Tekerlekli sandalye kullanıcısı iki kişi tarafından kurulan bu servisin söylediklerine gönül rahatlığıyla güvenebilirsin.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.