banner913
banner932
banner1012

En Çok Turist Alan Ülkeler

banner1020

''Turizm bacasız fabrikadır.'' diye bir laf vardır ve bu söze katılmayan neredeyse yoktur, çünkü turist demek; döviz demektir ve ülke ekonomisine çok katkısı vardır. Ancak, bazı ülkelerin bazı bölgeleri var ki, çok fazla turistik ziyaret almasından dolayı, çevrede meydana gelen hasarlar yıllar geçtikçe artmakta. Hal böyle olunca, bu ülkeler doğal güzelliklerini korumak adına, yıl içinde kabul ettiği toplam turist sayısında bazı sınırlamalara gitmiş. Örneğin; Tayland, ''Koh Tachai Adası'' için böyle bir yaptırım uygulamakta.

banner974
En Çok Turist Alan Ülkeler

banner971

1. Cinque Terre, İtalya

Cinque Terre, İtalya'nın son dönemde çok fazla popüler olan bölgelerinden bir tanesi. Ancak, girişte de bahsettiğimiz gibi çevresel hasarı minimuma indirmek adına, yıl içinde misafir ettiği turist sayısında kısıtlamaya gitti ve bu sayıyı 1.5 milyon olarak belirledi.

2. Bhutan

Muhtemelen çoğunuz bu ülkenin adını ilk defa duydu; fakat bu şirin ülkenin dünyada hatırı sayılır sayıda seveni var. Ülkenin güneyinde Hindistan ve kuzeyinde Çin bulunuyor. Halihazırda uygulanan bir turist kotası yok ama son yıllarda artan ilginin etkisiyle, yakın zamanda bir kısıtlama gelmesi gündemde.

3. Lord Howe Adası, Avustralya

Avustralya'da Brisbane ve Sidney arasında bulunan bu ada, yılın bütün zamanlarında günde 400 turist ortalamasına sahip. Adaya uçak dışında bir ulaşım aracı olmamasına rağmen ilgi son derece yüksek. Turist fazlalığı nedeniyle de çevreye verilen hasardan, ada halkı oldukça rahatsızmış.

 

4. Skellig Michael, İrlanda

İrlanda'nın son yıllarda meşhur olan bölgelerinden bir tanesi. Özellikle ''Star Wars: Güç Uyanıyor'' filminin bazı sahnelerinin burada çekilmesi nedeniyle ilgi daha da arttı. Günde ortalama 180 turist sayısı ile adanın yoğunluğu fazla. Aynı zamanda UNESCO tarafından koruma altında olan bir bölge olması sebebiyle, adaya yıl içinde düzenlenen seyahat turları sürekli gözetim altında.

5. Antarktika

Özenle korunan bir başka bölgeye geldi sıra. Sadece şu fotoğrafı gören birisi için bile inanılmaz ilgi çekici bir yer olabilir Antarktika. Bu bölgeye düzenlenen turlarda dikkat edilen iki nokta var. Eğer ki geziye gelen kafile bölgeye ayak basacaksa, aynı anda sadece 100 kişinin gezmesine izin veriliyor. Bunun haricinde, gelen tur gemileri 500 kişiden fazla insan taşıyamıyor.

 

6. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu'nun yıllardır süre gelen bir popülerliği mevcut. Haklı bir popülerlik tabii bu. Günde 2500 turist ortalaması ile dünyanın en fazla turist çeken bölgelerinden biri konumunda. Ancak, Peru hükümeti bu ortalamanın korunması taraftarı ve sayının daha fazla artmasına izin vermeyecek gibi görünüyor.

 

7. Mogao Mağaraları, Çin

Çin, genel olarak insanlarda çok fazla merak uyandıran bir ülke özelliğine sahip. Magao Mağaraları da buna bağlı olarak çok fazla turist çekiyor. Günde 6000 ziyaretçi ile yılın her zamanında aşırı ilgi görüyor. Şu ana kadar getirilmiş bir kısıtlama yok; fakat bu şekilde ilgi gördüğü sürece bir yapılandırma gelmesi muhtemel.

8. Galapagos Adaları, Ekvador

2007 yılında UNESCO koruması altına giren Ekvador'un turist cenneti bölgesi, adada vahşi hayvanların fazla olması sebebiyle %97'si koruma altında. Adaların kalan bölümleri ziyaretçilere açık ve ekolojik dengenin korunması için yetkililer tarafından büyük bir çaba görüyor.

9. Venedik, İtalya

Venedik İtalya'ya giden herkesin mutlaka görmek istediği yerlerin başında geliyor. Yılın bazı zamanlarında günde 80000 turist sayısına kadar ulaşıyor. Uzmanların söylediğine göre, ilgi bu şekilde olmaya devam ederse bir süre sonra sıkıntı yaratabilir. Şu anda, ülke ekonomisi için de getirisi büyük olan Venedik'in bu gidişine kimse bir şey demiyor; fakat yıllar sonra çevresel hasarın büyük olabileceği konuşuluyor.

10. Barselona, İspanya

''İspanya'da turistler tarafından en çok ilgi gören şehir hangisidir?'' diye bir soru sorsaydık, muhtemelen cevabınız ''Barselona'' olurdu. Çok da doğru bir cevap olurdu açıkçası, çünkü şehir yılın her zamanı insanlar tarafından inanılmaz bir ilgi görüyor. Hatta öyle ki, ülke ekonomisinin büyük bir kısmını turizm gelirleri kaplıyor. Bu sebepten de bu gidişe kimsenin bir önlem almaya niyeti yok ve Barselona'da kısa vadede herhangi bir kısıtlamaya gidilmesi beklenmiyor.

11. Santoron, Yunanistan

Santaron Yunanistan'a bağlı en güzel adadır belki de. Harika doğası ile ön plana çıkan adanın turistlerden gördüğü ilgi her zaman çok büyük. Günlük ortalama 8000 turist sayısı ile dünyanın en fazla turist çeken bölgelerinin başında geliyor. Ancak bu sayı önceden daha fazlaydı. 2015 yılından sonra bazı kısıtlamalara gidildi ve şu anki ortalama turist sayısı, Yunanistan tarafından korunmak isteniyor.

12. İzlanda

Seyahat etmeyi seven herkesin hayallerinden biridir İzlanda'yı görmek. İzlanda'ya bir yıl içinde gelen toplam turist sayısı, ülkenin nüfusundan daha fazla. Tıpkı İspanya örneğinde olduğu gibi, turizmin ülke ekonomisi için büyük bir önemi var. Ancak, İspanya'nın aksine İzlanda, bu konuda bir kısıtlamaya gitmeye hazırlanıyor ve yıl içinde ülkesinde kabul ettiği turist sayısını biraz daha normal seviyelere çekmek istiyor.

13. Koh Tachai Adası, Tayland

Son olarak; Tayland'ın çok fazla turist çeken bölgesi ''Koh Tachai Adası''ndan bahsedeceğiz. Bunu sona sakladık, çünkü Tayland bu konuda en sıkı yaptırımı uygulayan ülke konumunda. Çevresel hasarın çok fazla olduğunu söyleyen Tayland hükümeti, süresiz olarak ülkeye turist girişini yasakladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.