banner913
banner932
banner1012

Dünyanın en meşhur 11 sokak yemeği

banner1020

Seyahat yapıp yeni yerler keşfetmek kadar, gittiğiniz yerlere ait meşhur lezzetleri tatmayı da seviyor olabilirsiniz. En az görülecek yerler kadar sokakta satılan yiyecekler de ilgi çekiyor. İşte dünyanın en meşhur 11 sokak yemeği... 

banner974
Dünyanın en meşhur 11 sokak yemeği

banner971


1 - Arancini, İtalya 
Mozarella ya da ragu ile doldurulmuş, kızartılmış pirinç köftesidir. İtalya'da sokakta tadabileceğiniz güzel lezzetlerden sadece biridir.

2- Acaraje, Brezilya 
Karides ve kaju fıstığı ezmesi ile doldurulmuş kızarmış börülce, Afika ve Güney Amerika mutfaklarının ortak atıştırmalık yiyeceği olarak bilinir.

3- Takoyaki, Japonya 
Japonya denilince aklınıza ilk olarak suşi gelebilir... Döküm kalıplarda hazırlanan ve taze soğan, hamur, zencefil ve ahtapottan yapılan bu yemek Japonya sınırlarını da aşmış durumda...

4- Gaufres de Lieges, Belçika 
Adının böyle olduğuna bakmayın... Bu bildiğiniz waffle, ama Brüksel usulü...

5- Tang hu lu, Çin 
Geleneksel Çin atıştırmalığına seyyar sokak satıcılarında rastlayabilirsiniz. Uzun çubuklarda mandalina, portakal, çilek, yaban mersini, ananas, kivi, muz ve üzüm gibi çeşitli meyve seçenekleri bulunuyor. Susama veya çikolataya batırılabiliyor.

6- Burek, Bosna Hersek 
Bu bildiğiniz Boşnak Böreği... Ülkemizde de oldukça popülerdir.

7- Nieuwe, Hollanda 
Çin Ringa balığı soğan ve turşu eşliğinde servis ediliyor. Hollanda'nın geleneksel tatlarından biridir.

8- Quiche, Fransa 
Hamurun içi et, peynir ve yumurta ile dolduruluyor. Yolunuz Paris'e düşerse, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri...

9- Poutine, Kanada 
Kanada'ya özgü bu lezzet, kızarmış patates, eritilmiş peynir ve gravy sosundan oluşuyor.

10- Jalebi, Hindistan 
Kıtır hamur üzerine tatlı şurup dökülerek hazırlanıyor. Bu tatlıya Hindistan'ın her köşesinde ulaşabilirsiniz.

11- Mohinga, Burma 
Pirinç erişteli balık çorbası... Kahvaltıda tüketiliyor. Büyük şehirlerde sokak satıcılarında ve yol kenarında sıra sıra dizili yiyecek tezgahlarında bulunuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.