banner913
banner932
banner1012

Dünyanın en küçük 10 ülkesi

banner1020

Sizler için dünyanın en küçük ülkelerini derledik. İşte o ülkeler...

banner974
Dünyanın en küçük 10 ülkesi

banner971

Grenada - 348.5 kilometrekare

Karayipler’in baharatı olarak anılan Grenada en küçük ülkeler sıralamasında 10. sırada. Ocak 2016 itibariyle nüfusu 107 bin olan Grenada dünyanın en büyük muskat yetiştiricisidir. Bu bitkinin tohumları baharat olarak kullanılıyor..

Malta - 316 kilometrekare

Birleşmiş Milletler'in 2013 tarihli raporuna göre Grenada dünyanın 48. en mutlu ülkesi. Kim mutluluk dolu bu ülkeyi görmek istemez ki...

popeye village ile ilgili görsel sonucu

Maldivler - 298 kilometrekare

1192 adadan oluşan Maldivler en çok balayı yapılan yerlerden. 1965 yılında bağımsızlığını kazanan Maldivler eşsiz doğası ile herkesi büyülüyor. 

maldivler gezilecek yerler ile ilgili görsel sonucu

Saint Kitts ve Nevis - 261 kilometrekare

İsminden de anlaşılacağı gibi iki adadan oluşan bu küçük ülke Doğu Karayipler’de yer alıyor ve nüfusu sadece 55 bin kadar. Ülkenin ekonomisi turizm, tarım ve hafif imalat sanayiden oluşuyor. 

saint kitts and nevis ile ilgili görsel sonucu

Liechtenstein - 160 kilometrekare

Milli maçlar ile tanıdığımız Liechtenstein oldukça ilginç bir ülke. Yüz ölçümü Maldivlerden 10 kat küçük olan Liechtenstein, Avusturya ile İsviçre arasında yer alıyor. Güvenilir olması ile ünlü olan Liechtenstein ‘da en son cinayet 1997 yılında işlenmiştir.

San Marino - 61.2 kilometrekare

San Marino’nun nüfusu 32 bin. Yüzölçümüne göre nüfus yoğunluğu yüksek olan San Marino tarihi yapısı sebebiyle görülmesi gereken yerlerden. 

guaita fortress ile ilgili görsel sonucu

 

 

Tuvalu - 26 kilometrekare

Tuvalu ya da eski adıyla Ellis Adası, Avusturalya’nın kuzeydoğusunda yer alıyor. Adada sadece 1 hastane bulunuyor. 

cay ile ilgili görsel sonucu

Nauru - 21 kilometrekare

Avustralya’nın doğusunda yer alan Nauru dünyanın en küçük ada ülkesi. Nüfusu 20.200 olan ülkede ne yazık ki işsizlik sorunu var. Vatandaşların ancak yüzde 10’u iş sahibi ve hepsi de hükümet çalışanı. Adada en büyük problemlerden biri obezite. Erkeklerin yüzde 97’si, kadınların yüzde 93’ü obez.

beautiful places in the marshall islands ile ilgili görsel sonucu

Monako - 2 kilometrekare

Fransa’nın komşusu olan Monako’nun nüfusu 37 bin 599. Ülkenin Fransa liginde mücadele eden meşhur futbol takımı AS Monaco’nun stadyumu ülke nüfusunun yarısını ağırlayabiliyor.

Monako ile ilgili görsel sonucu

Vatikan - 0.44 kilometrekare

Vatikan, İtalya’nın başkenti Roma’nın içine yer alıyor ve Katolik Hıristiyanların dini lideri Papa ve çeşitli dini simgelere ev sahipliği yapıyor. Vatikan’ın nüfusu sadece 800 kişi ve bunlardan sadece 450 tanesi ülke vatandaşı. 

Ä°lgili resim

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.