banner913
banner932
banner1012

Dünyanın en iyi konsept mekanları

Dünyanın dört bir yanında, ilhamını farklı unsurlardan alarak kurgulanmış, benzerini görmenizin oldukça zor olduğu konsept restaurant ve barlar var...

banner974
Dünyanın en iyi konsept mekanları

banner971

Rock Bar, Bali

rock-bar

Hint Okyanusu manzaralı bir uçurumun üzerinde bulunan Rock Bar'da, efsanevi gün batımını izlerken keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Ayana Resort ve Spa'nın içinde bulunan bu bar, tamamen gün batımı konsepti üzerine kurulmuş olmasıyla özellikle çiftlerin gözdesi. Okyanustan 14 metre yükseklikte, kendinizi sadece okyanus dalgalarının huzurlu sesleri ve güneşin güzel atmosferine bırakabileceğiniz barın yemekleri de ortamı kadar olağanüstü.

Northern Lights Bar, İzlanda

northernu

Ion Adventure Hotel'in içinde bulunan Northern Lights Bar, konseptini tamamıyla kuzey ışıkları üzerine kurgulamış. Burada her daim taze ve yerel içeriklerle hazırlanmış menüsüyle karnınızı doyururken, kuzey ışıklarını en net ve en güzel yerde izleme imkanına sahipsiniz.

H.R Giger Bar, Greyarz, İsviçre

kemikli

H.R Giger Bar, iskelet yapılardan oluşmuş bir yerde olağanüstü bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Bu ortam insana adeta bir canlının karnında yemek yeme hissi veriyor. Fosilleşmiş yapıları hatırlatan bar, aynı zamanda, mutasyona uğramış gelecek medeniyet kalıntılarını da içererek müşterilerini oldukça şaşırtıyor.

Blue Frog Lounge, Bombay, Hindistan

bluefrog

1000 metrekarelik alana kurulmuş bu kompleks; kulüp, restaurant, lounge, kayıt stüdyosu ve ses laboratuvarı içeriyor. Masaların düzeninin adeta kurbağa benekleri konseptiyle düzenlenmiş olduğu restaurant oldukça ilgi çekiyor. Farklı bir atmosferde, güzel bir akşam yemeği yiyebileceğiniz, sonrasında da gönlünüzce eğlenebileceğiniz bir yer olan Blue Frog Lounge, Bombay'ın en iyilerinden.

Eatsa, San Francisco

etsa

Eatsa, tam anlamıyla otomatikleştirilmiş bir fast food restaurantı. Kasiyer veya garsonun bulunmadığı bu restaurantta, siparişinizi ve ödemenizi bir ipad üzerinden kendiniz yapıyorsunuz. Yemekler taze bir şekilde yapıldıktan sonra müşteriler için bir cam kutuya hazırlanıyor. NRN tarafından, sektörü büyük bir şekilde etkileyen en etkili markalardan biri olarak seçilen bu restaurantta, teknoloji her şeye hakim!

Ithaa Restaurant, Maldivler

ithaa

Dünyanın ilk tamamıyla camdan oluşmuş deniz altı restaurantı olan Ithaa, balıklar eşliğinde yemek yemenizi sağlıyor. 2014'te New York Daily News tarafından ¨Dünyanın en güzel restaurantı¨ olarak seçilen bu restaurantta, daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyimi yaşamanız son derece mümkün. Dhivehi'nin Maldiv dilinde ¨İncinin annesi¨ anlamına gelen Ithaa, altı yemekli akşam yemeği menüsünde misafirlerine çağdaş Avrupa mutfağını sunarak keyifli anlar geçirmelerini sağlıyor.

Ultraviolet, Şangay

ultra

Ultraviolet, müşterilerin duyusal bir deneyim eşliğinde yediklerini güçlü bir şekilde algıladıkları gerçeğini kullanan dünyanın ilk çok algılı restaurantı. Örneğin; be restaurantta içtiğiniz herhangi bir içecek şöminenin başında daha güzel ve deniz sesi eşliğinde deniz ürünleri yemek daha lezzetli. Ultraviolet'in 10 kişilik yemek odası, yenilikçi 20 yemek menüsü ile sesli görüntü deneyimi sağlayan video ekranları ve hoparlörlerle çevrili.

The Green Dragon Inn Pub, Yeni Zelanda

hobit

Yeni Zelanda'da çekilen Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinin bir parçası olan bu mekan önce filmlerin yapıldığı, sonrasında ise 2002 yılında inanılmaz bir turist merkezine dönen Hobbiton bölgesinde bulunuyor. Film sahnelerinde kullanılan yapıların oluşturduğu mekan, tamamen bir Hobbit yaşama yeri olarak dizayn edilmiş. Hobbiton sakinlerinin sık sık buluşma noktası olan mekana, sadece Hobbiton Film Seti turunun bir parçasıysanız girebilirsiniz. Eğer The Green Dragon Inn Pub'a gitme niyetindeyseniz Hobbit'lerin küçük canlılar olduğunu, uzunsanız her an eğilmek zorunda kalacağınızı hatırlatmakta fayda var.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.