banner913
banner932
banner1012

Dünyanın En Huzurlu 10 Ülkesi

banner1020

Yaşamak için tercih ettiğimiz şehri birçok açıdan değerlendirirken, aynı zamanda refah seviyesine, huzurlu olup olmadığına ve zaten yaşayan insanların buradan memnun olup olmadığına da bakarız. Bir güzel hayat sürebilmek için yaşanan ülkenin, şehrin, mahallenin ve sokağın huzurlu, mutlu ve iyi ilişkileri barındıran bir yer olması gerekiyor. Elbette bu durum, ülke ekonomisine, yönetimine, insanların kültür seviyelerine, okur – yazarlık oranlarına, kişi başı gelire göre değişiklik gösteriyor.

banner974
Dünyanın En Huzurlu 10 Ülkesi

banner971

Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP) tarafından dünyanın en huzurlu ülkeleri araştırılmış ve 162 ülke arasında yapılan sıralamaya göre en huzurlu ülkeler belirlenmiş. Bu yıl 8. kez yapılan sıralama, sosyal güvenlik, iç ve dış çatışmalar, şiddet oranları kriter olarak belirlenmiş. Ölçü olarak ise Küresel Barış Endeksi (GPI) kullanılmış ve ülke puanı ile huzur seviyesi arasında ters bir ilişki bulunduğu ortaya çıkmış. Bu sıralamada Türkiye, ilk 100’de yer almıyor.

İşte dünyanın en huzurlu ülkeleri:

1- HOLLANDA VE HUZUR SEVİYESİ

Dünyanın en huzurlu ülkesi olarak Hollanda seçilmiş ve ülkenin huzur seviyesi 1475. Hollanda’da yaşamanın eğlenceli, rahat ve biraz pahalı bile olsa kolay olduğunu birçok kişiden duyabilirsiniz.

2- SLOVAKYA VE HUZUR SEVİYESİ

Dünyanın en huzurlu ikinci ülkesi Slovakya. Ülkenin huzur seviyesi ise 1467. Tarihi bir öneme sahip olan Slovakya, Orta Avrupa’da, Polonya’nın güneyinde yer alıyor ve eksi Çekoslavakya’nın bir parçası.

3- PORTEKİZ VE HUZUR SEVİYESİ

Resmi adı Portekiz Cumhuriyeti olan ülke üçüncü sırada yer alıyor ve ülkenin huzur seviyesi 1425. Avrupa’nın güneybatısında İber Yarımadası üzerine yer alan, Avrupa kıtasının en batısındaki ülkedir. Güneyden batıya Atlas Okyanusu ile çevrilidir. Ülke kültürel, tarihi ve etnik bir yapıya sahiptir.

4- ALMANYA VE HUZUR SEVİYESİ

Dedelerimizin iş amacıyla gidip sonra Mercedes arabalarla geldiği Almancı olarak geldiği bu ülkenin huzur seviyesi 1423. Almanya’nın ne kadar düzenli, kuralcı ve güçlü bir yapıya sahip olduğunu zaten birçoğumuz biliyoruz.

5- BHUTAN VE HUZUR SEVİYESİ

Güney Asya’nın bir ülkesi olan Bhutan, güneyinden ve batısından Hindistan, kuzeyinden Çin ile komşudur ve ülkenin huzur seviyesi 1422 puandır. Etnik bir yapıya sahiptir ve ülkenin %50’si Bhutanlı, % 35’i Nepal kökenli, % 15’i ise yerli ve göçebe kabilelerden oluşmaktadır.

6- AVUSTRALYA VE HUZUR SEVİYESİ

Güney yarım kürede yer alan bu ülkede birçok Türk yaşadığını da biliyoruz ve hemen hepsinden olumlu bir şeyler duyuyoruz. Ülkenin huzur seviyesi 1414 puan. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında yer alan Avustralya gerek eğitim gerek ekonomi anlamında öne çıkmaktadır. Dünyanın en pahalı ülkeleri arasında yer almasına rağmen kişi başı gelir de yüksektir.

7- SLOVENYA VE HUZUR SEVİYESİ

Giden birçok kişinin yeşil doğasına hayran kaldığı Slovenya’nın huzur puanı 1398. Orta Avrupa’nın güneyinde yer alan bir ülkedir ve batısından İtalya, güneybatısından Adriyatik Denizi, Güney ve doğusundan Hırvatistan, kuzeydoğusundan Macaristan, kuzeyinden Avusturya ile komşudur. Slovenya Alpleri ile kaplı olan ülkenin doğusunda Büyük Macaristan Ovası’nın yeşil uzantıları ile kaplıdır.

8- İRLANDA VE HUZUR SEVİYESİ

Resmi adıyla İrlanda Cumhuriyeti’nin huzur seviyesi 1384 puan. Kilometre kareye 53 kişi düşen İrlanda’da nüfus artışı % 0,5’tir. İrlanda’da 6 – 14 yaş eğitim zorunludur ve ücretsizdir. Ülkede 3500 civarında ilkokul olduğu bilinmektedir ve Dublin Üniversitesi gibi değerli bir üniversiteye sahiptir.

9- İSVEÇ VE HUZUR SEVİYESİ

Başkenti Stockholm olan ve ekonomisi ile anılan İsveç Krallığı’nın huzur seviyesi 1381 puan. Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülkedir ve ülkenin % 85’i kentlerde yaşamaktadır. İsveç kadın ve erkek eşitliğini savunan kültürel akımın öncüdür. İsveç’te bekar insanların sayısı dünya standartlarına göre çok yüksektir.

10- ÇEK CUMHURİYETİ VE HUZUR SEVİYESİ

Huzur seviyesi 1381 olan ülke bir Orta Avrupa ülkedir ve kuzeyinde Polonya, batı ve kuzeybatısında Almanya ile komşudur. Başkenti Prag olan ülke, turizm, kültür, tarih ve endüstrisi ile anılmaktadır. Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkede yerel bira üreticileri isim haklarını başta Bohemya bölgesine bağlı olan Pilsen şehri olmak üzere Çek Cumhuriyeti’nden almıştır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.