banner913
banner932
banner1012

Dağ Yürüyüşüne Çıkarken Sırt Çantanıza Almanız Gerekenler

banner1020

İlk tavsiyemiz, ani gelişmelerde başınızı derde sokmayacak bir sırt çantası edinmeniz olacaktır. Bundan sonra, doğanın güzelliklerini keşfedeceğiniz yürüyüşe çıkmaya hazırsınız demektir.

banner974
Dağ Yürüyüşüne Çıkarken Sırt Çantanıza Almanız Gerekenler

banner971

Peki, yanınızda başka neler olmalı?

Su: Etrafı gezerken doğal su kaynakları görmeniz mümkündür. Fakat her zaman şanslı olmayabilirsiniz. Bu yüzden, günlük su ihtiyacınızın altında kalmayacak miktarda su almayı ihmal etmeyiniz. Hatta eğer yeriniz varsa, daha fazlasını yanınızda bulundurmakta fayda var.

Yiyecekler: Suyun yanında ilk akla gelen ihtiyaç yiyeceklerdir. Mümkün olduğunca doyurucu olan bir sandviç, işinize yarayacaktır. Bunun yanı sıra meyve alabilirsiniz. Özellikle kuru meyve almanız, tansiyon ve şekerinizin de dengede olmasını sağlayacaktır. Tavsiyemiz, bol tuzlu ya da şekerli yiyecekleri yanınıza almamanız. Çünkü bu yiyecekler sizi susatacaktır.

İlk Yardım Çantası: Yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken eşyalardan biri de ilk yardım çantasıdır. İçi eksiksiz bir ilk yardım çantası edinmeden yola çıkmayın.

Harita  Pusula: Bu iki eşyada sizin kurtarıcınız olacaktır. Cep telefonlarına güvenip, yanınıza almamazlık etmeyin. Unutmayın, şarjınız her an bitebilir!

Fener: Mümkünse gezinizi karanlığa bırakmadan tamamlamış olun. Lakin hala dışarıda iseniz, karanlık bastığında feneriniz kurtarıcınız olacaktır. Fenerle beraber, yedek pil taşımayı da ihmal etmeyin.

Çakmak ya da kibrit: Her ihtimale karşı yanınızda bulundurmanız gereken gereçlerin başında gelmektedir. Gerektiği zamanlarda, hayat kurtarıcı olacaktır.

Çakı: Yine hayat kurtarıcı bir eşya! Çakınız, ummadığınız işlerin bile kolaylaşmasına yardımcı olacaktır. Bu yüzden, çantanızdan çıkarmamanız gerekir.

Kıyafet: Mutlaka yürüyüşe ve hava koşullarına uygun giyindiniz biliyoruz. Fakat her an sürpriz olabilir. Ya da yedek kıyafete ihtiyaç doğuracak bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka, yanınıza outdoor ayakkabı, eldiven, içlik ve farklı hava koşullarında kullanabileceğiniz, rahat kıyafetleri çantanızda bulundurmaya özen gösterin. Şimdiden iyi yürüyüşler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.