banner913
banner932
banner1012

Balkanların Beyaz Şehri Belgrad

banner1020

Hem tarihi hem de kültürel zenginliği bakımından Balkanların ve Avrupa'nın en gözde şehirlerinden biri Belgrad. Avrupa medeniyetinin en eski şehirlerinden biri. Birbirinden lezzetli mutfağı ve eğlenceli gece hayatıyla da ziyaretçilerini cezbediyor. Üstelik ekonomik bakımdan dışarıdan gelen turistler için oldukça uygun. İşte; "Balkanların Beyaz Şehri Belgrad'da Görmeniz Gereken 11 Yer". 

banner974
Balkanların Beyaz Şehri Belgrad

banner971

1. Knez Mihailova Caddesi

Tarihi Roma dönemine kadar uzanıyor Knez Mihailova Caddesinin. Günün her saati kalabalık ve şehir trafiğine kapalı. Belgrad'ın en ünlü caddesi olarak anılıyor. Görünüş ve yapı itibariyle de İstiklal Caddesi'ne çok benziyor.

 

2. Republic Square (Belgrad Cumhuriyet Meydanı)

Şehrin en merkezi yeri olarak konumlanan bu meydanda Belgrad'ın tarihi için önemli bir yerde bulunan Knez Mihailova'nın da heykeli bulunuyor.

 

3. Kalemegdan Kalesi

Belgrad kalesi olarak da anılan Kalemegdan kalesi birçok savaşa tanıklık etti. M.Ö 3. yıldılda kurulan bu kale Romalılara, Bizans'a, Osmanlı'ya, Avusturya-Macaristan krallığına ve pek çok medeniyete ev sahipliği yaptı.

 

4. St Mark's Klisesi

Taş Meydan'da bulunan bu yapı zaten hemen dikkat çekmeyi başarıyor. Bir Sırp-Ortodoks Kilisesi. Sırbistan Ulusal Meclisi'ne yakın bir konumda bulunan kilise Krstić kardeşler tarafından Bizans mimarisinin canlandırılması şeklinde tasarlanmış ve 1940'ta bitirilmiş.

 

5. Tasmajdan (Taş Meydan)

Adı her ne kadar Taş Meydan olsa da burası yeşillikler içerisindeki bir park. Belgrad'a gittiğinizde görmeniz gereken ilk yerler arasında.
Eskiden binalar yapılırken kullanılan taşlar bu bölgeden çıkarıldığından bu isim verilmiş. Ayrıca savaş zamanlarında askeri depo ve sığınak olarak kullanılmış.

 

6. Nikola Tesla Müzesi

Ünlü bilim insanı, alternatif akımın mucidi Nicola Tesla, Sırbistan'ın en önemli kahramanları arasında sayılıyor. 1952 yılında açılan bu müzede Tesla'ya ait icatlar ve eşyaları sergileniyor. Tesla'yı ve bilime olan katkılarını anlamak için muazzam bir deneyim...

 

7. Aziz Sava Katedrali

Sırp Ortodoks Kilisesi'nin kurucusu ve Orta Çağ Sırbistan'ında önemli bir kişilik sayılan Aziz Sava'ya ithaf edilen bu tarihi yer teknik anlamda bir katedral olarak sayılmasa da büyüklüğü nedeniyle katedral olarak nitelendirilmekte.

 

8. Skadarlija

Belgrad'ın en eski mahallelerinden biri olan Skadarlija, tarihi dokusuyla gezilmeyi ve keşfedilmeyi oldukça çok hak ediyor. Cumhuriyet Meydanı'nın hemen altında yer alan Skadarska caddesinin çevresini süslüyor.

 

9. Sırbistan Ulusal Müzesi

Bu görkemli yapı Sırbistan'ın ve Eski Yugoslavya'nın en büyük ve en eski müzesi. 1844 yılında kurulan ve toplamda 400.000'den fazla eserin sergilendiği bu müze Cumhuriyet Meydanı'nın merkezinde bulunuyor.

 

10. Avala Kulesi

Avala kulesi, hem üstündeki manzarasının güzelliği hem de giden yolların cezbediciliği ile görmeniz gereken yerler arasında. Belgrad'ın etrafındaki Avala'da yer alan bu kule Balkanlar'ın en yuksek kulesi olarak anılıyor. Bir gözlem kulesi olan Avala, 1999 yılında NATO'nun Yugoslavya'yı bombalaması sırasında yıkıldı ama 2006 tekrar yapılıp eski görkemli görünüşüne kavuştu.

 

11. Ada Ciganlija

Belgrad'ın Sava Nehri'ne bakan kısmında bulunan bu ada plajları ve spor olanaklarıyla genellikle yaz dönemlerinde yoğun ziyaretçi akımına uğrar. Sonradan yapay olarak kıyıya bağlanarak bir yarım ada şeklini almıştır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.