banner913
banner932
banner1012

Avrupa’nın En Ucuz 14 Şehri

banner1020

Avrupa’ya seyahat etme planları yaparken, en çok akıllara takılan konulardan biri, şüphesiz pahalılığıyla bilinen yerler. Popülerliğiyle ün salmış olan bu yerlerin birçoğuna, aslında ‘‘herkes gittiği için’’ gitmek istiyoruz. En çok gidilen Avrupa şehirlerine alternatif olacağını düşündüğümüz, güzelliğiyle sizi etkileyecek en ucuz 14 şehri listeledik.

banner974
Avrupa’nın En Ucuz 14 Şehri

banner971

1. Budapeşte, Macaristan

Macaristan’ın başkenti Budapeşte, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor ve birçok ziyaretçi, burayı Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olarak değerlendiriyor.

2. Cesky Krumlov, Çek Cumhuriyeti

Güzelliğiyle Cesky Krumlov’un büyüsüne kapılmamanız çok zor.

3. Valletta, Malta

Malta’nın başkenti olan şehir, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

4. Valensiya, İspanya

İspanya denildiğinde, akla ilk gelen şehirler, Madrid ve Barselona ancak Valensiya da, görülmeye değer bir İspanya şehri.

5. Porto, Portekiz

Çok fazla şarap içseniz, çok fazla yemek yeseniz dahi, uygun hesaplarla karşılaşacağınız Porto; düşük bütçeyle seyahat etmek isteyenler için bir başka alternatif.

6. Nimes, Fransa

Nimes Arenası, Pont du Gard su kemeri ve Maison Carree antik tapınağı gibi gezilecek yerlere sahip Nimes; düşük bir bütçeyle gezebileceğiniz bir şehir.

7. Bratislava, Slovakya

Bratislava, yiyecek fiyatları bakımından, Avrupa’nın geneliyle aynı olan fakat bunun dışında birçok şeyi, uygun fiyatlara bulabileceğiniz bir şehir.

8. Prag, Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag’da, yapabileceğiniz ücretsiz ya da düşük ücretli birçok şey bulunuyor. Bir gün gibi kısa bir zaman ayırmak yerine, keşfedebileceğiniz bir sürü şey barındıran bu muhteşem Avrupa şehrinde, bir süre kalmanızı öneriyoruz.

9. Riga, Letonya

Riga, Letonya’nın güzel ve zarif başkenti.

10. Atina, Yunanistan

Batı Avrupa şehirlerine kıyasla, cebinizi üzmeyecek bir başka şehir de, Atina. Bunun yanı sıra; kültürü, doğası ve yemekleriyle sizi çok etkileyecek.

11. Bruges, Belçika

Bir kartpostal güzelliğindeki bu Belçika şehri, yapılacak şeyler ve gidilecek yerlerle dolu olmasına karşın, bütçenizi zorlamayacak bir başka yer.

12. Edinburgh, İskoçya

Güzelliğiyle yazarlara ilham kaynağı olmuş Edinburgh, ücretsiz yapabileceğiniz birçok şeyi bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, Edinburgh rehberimize göz atmak isterseniz, daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

13. Krakow, Polonya

Polonya’da ziyaret edilebilecek en popüler yerlerden biri olan Krakow, uygun fiyatlı bir seyahat planı yapmanıza olanak sağlayacak.

14. Zagreb, Hırvatistan

Zagreb, Hırvatistan’ın başkenti ve düşük bütçeler için uygun olan Avrupa şehirlerinden biri. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan cennet parçası Plitvice Gölleri Ulusal Parkı; buraya çok yakın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.