banner913
banner932
banner1012

Avrupa'nın 2019 kültür başkenti Filibe

banner1020

Bulgaristan'ın 350 bini bulan nüfusuyla ikinci büyük kenti olan Filibe, Avrupa'nın 2019 Kültür başkenti ilan edilmesinin ardından turizmde daha da hareketlendi.

banner974
Avrupa'nın 2019 kültür başkenti Filibe

banner971

 

Başkent Sofya’nın 120 kilometre güneydoğusunda bulunan Filibe, Plovdiv adıyla da biliniyor ve adını Makedonya Kralı II. Filip'ten almış.3

undefined

Uzun süre Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetiminde kalan Filibe'de bu dönemin izlerini hala görmek mümkün.4

undefined

Bölge, I. Murad tarafından fethedildikten sonra, İzmir, Aydın, Manisa, Konya ve Karaman yöresinden Yörük Türkmenler bölgeye iskan ettirilmişti.

 

 

undefined

Osmanlı yönetiminde 500 yıldan fazla kalan Filibe ve çevresinde Türk ve Pomak nüfus hâlâ varlığını koruyor.6

undefined

UNESCO tarafından 2004 yılında korumaya alınan Filibe evlerinde, Osmanlı, Yunan ve Bizans mimarisininden esintiler göze çarpıyor.7

undefined

Buram buram tarih kokan sokaklarında dolaşmak, cafelerinde oturmak, Balkan mutfağından örnekler sunulan restoranlarında lezzetli yemekler yemek, müze ve yüzyıllardır ayakta kalan tarihi yapıları görmek isteyenler için Filibe yanıbaşımızdaki ideal bir seyahat noktası.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.