banner913
banner932
banner1012

Acil Valiz Hazırlama Rehberi

banner1020

Acilen tatile çıkmanız gerekiyor, mesela birkaç saat içinde hemen hazır olup evden çıkmalısınız. ‘Acil’ gidilen tatil, tatillerin en güzeli! O yüzden panik yapmaya gerek yok. “İyi ama valiz hazırlamaya nereden başlamak gerek?” diyorsanız yazımızı hızlıca okuyun. Hatta okurken bir yandan da gerekli adımları atabilirsiniz.  

banner974
Acil Valiz Hazırlama Rehberi

banner971

Bir evcil hayvanınız varsa ve yalnız yaşıyorsanız, onu emanet edecek birini bulun.

Cep telefonunuzu şimdiden şarja taksanız iyi olur.

Yanınıza alacağınız elektronik cihazların şarj aletlerini sırt çantanıza koyun.

Tatiliniz boyunca yeteri kadar kıyafet, uyumak için pijama veya eşofman takım, iç çamaşırı, çorap, en az bir şapka, terlik ve ayağınızdakiler hariç bir çift ayakkabı alın. Hava soğuk olmasa ihtimaline karşı geceleri giymek için bir kazak ve gerekirse bir paltoyu da ihmal etmeyin. Eğer otelde kalmayacaksanız banyo havlusu almayı unutmayın.

Kötü ihtimalleri her zaman düşünün: Yanınıza mutlaka baş ve mide ağrısı için aspirin, talcid gibi birer ilaç alın. Herhangi bir şeye alerjiniz varsa gerekli ilacı almayı unutmayın. Yara bandının da çantanızda bulunması iyi olacaktır. Kadınsanız yanınıza ped almayı unutmayın.

Yanınıza yeterince nakit para alın. Kredi veya banka kartınız varsa pin kodunu hatırladığınızdan emin olun. Tatil sırasında parasız kalma ihtimalinizde sorun yaşamayacağınızdan emin olun.

Belgeler… En önemlisi! Nüfus cüzdanınızı, ehliyetinizi, biletinizi, öğrenciyseniz öğrenci kimliğinizi, pasaportunuzu, seyahat sigortanızı ve otel-ulaşım rezervasyonlarınızın çıktılarını. Cüzdanınızın çalınma ihtimaline karşı kimliğinizin bir fotokopisini çektirip çantanıza koyun.

Uçakla gidecekseniz ve sadece el bagajınız varsa kesici/delici aletleri kabin içine kabul etmediklerini unutmayın. Saç maşası, tırnak törpüsü, bıçak gibi…

Otomobille gidecekseniz, servisin eksiksiz yapıldığına emin olun ayrıca yolda oluşabilecek aksiliklere karşı tedbirinizi alın (yedek lastik, pompa, kriko, ilkyardım çantası, aracınızın yetkili servisinin telefon numarasını yedek anahtar)

Gideceğiniz yerin bir haritasını yanınıza alın.

Cep telefonunuzun çalınması durumunda tanıdıklarınıza ulaşabilmek için birkaç kişinin numarasını bir kağıda yazıp çantanıza koyun.

Yazmaktan hoşlanıyorsanız, alacağınız bir tükenmez kalem ve birkaç kağıt çantada fazla yer kaplamayacaktır. Okumak için çantanızın el verdiği sayıda kitap alabilirsiniz.

Cinsel sağlığınız için prezervatif / ertesi gün hapı bulundurmanız iyi olacaktır.

 Yanınızda jilet / traş makinesi taşımak istemiyorsanız evden çıkmadan önce kişisel bakımınızı yapın. Diş fırçası ve diş macunu da alabilirsiniz. Özellikle alacağınız peçete veya bir rulo tuvalet kağıdı zor durumlarda oldukça işinize yarayacaktır.

Sahil kıyısına gidiyorsanız güneş kremi, kırsal bir alana gidiyorsanız sivrisineklerden korunmak için sinek kovucu almayın unutmayın.

 Eğer yalnız yaşıyorsanız, evden çıkmadan önce elektrik, doğalgaz ve su vanalarını kapatın. Bir haftadan uzun süre geri dönmeyecekseniz, çöpleri boşaltmanız da iyi olacaktır. Evden çıkmadan önce tüm pencereleri kapatıp güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun.

Artık hazırsınız! İyi tatiller…

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.