banner913
banner932
banner1012

20 TL ile İstanbul'da yapabileceğiniz 20 şey!

banner1020

20 TL ile İstanbul'da yapabileceğiniz 20 şeyi derledik. Miktar az olsa bile İstanbul'da küçük bir maliyetle yapabilecekleriniz var...

banner974
20 TL ile İstanbul'da yapabileceğiniz 20 şey!

banner971

1- Boğaz turu

Eğer İstanbul’da yaşayıp daha önce boğaz turu yapmamışsanız kesinlikle harika bir seçenek. Beşiktaş’tan, Eminönü ve Kadıköy’den kalkan şehir hatları vapurlarıyla dolaşa dolaşa Anadolu Hisarı'na kadar gidebiliyorsunuz. Kısa tur 12 TL uzun ve tek yönlü tur 15 TL. Geri kalan paranızla ise simit çay lezzetini tadabilirsiniz.

Boğaz turu ile ilgili görsel sonucu

2- Galata Kulesine çıkıp manzaraya doymak!

İstanbul’u seyretmeye doyamayacağınız manzaralardan biri Galata Kulesi…

Bol bol fotoğraf çekip hatıralarınıza Galata’yı ekleyebilirsiniz. Giriş ücreti öğrenci 5 TL ve tam 10 TL. Geri kalan parayla civardaki kafelerden birinde kahvenizi yudumlamak ayrı bir keyif olacak…

İlgili resim

3- Eminönü’nde balık ekmek!

Cebindeki 20 TL ile Eminönü’ndeki teknelerden birine yanaşıp balık ekmek salata menüsü söyleyebilirsiniz. 10 TL yi geçmeyen bu doyurucu lezzetten sonra güzel bir çay içip denizin keyfini çıkarın…

Eminönü’nde balık ekmek! ile ilgili görsel sonucu

 

4-Müzelerin ücretsiz günlerinden faydalanmak

İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni her perşembe, Pera Müzesi’ni her cuma, Sabancı Müzesi’ni ise her çarşamba ücretsiz gezebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece evinizden dışarı çıkmak… Ayrıca cebinizdeki 20 tl ile müzeden kendinize 10 – 20 TL fiyat aralığında eser posterleri, defter, kupa, bez çanta gibi ürünler alabilirsiniz.

İlgili resim

5- Pazar gezmesi

Semt pazarları ucuza birkaç şey alıp kendinizi iyi hissetmek için iyi bir seçenek. Özellikle Yeşilköy ve Beşiktaş semt pazarlarında 5 TL’den 20 TL’ye alacak bir sürü şey bulabilirsiniz

istanbul pazarları ile ilgili görsel sonucu

6- Karaköy'de tatlanmak iyi gelir!

Güllüoğlu’nun meşhur fıstıklı baklavasını bilmeyen yoktur. Gün içinde arkadaşlarınızla tatlı bir soluk almak isterseniz Güllüoğlu bu ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Bir porsiyon baklavanın fiyatı 10 – 15 TL arasında. Ardından, Kabataş’a dilerseniz oradan da Dolmabahçe’ye keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

karaköy güllüoğlu baklava fiyatları ile ilgili görsel sonucu

7- Ortaköy’de kumpir!

İstanbul’da en lezzetli klasiklerden biridir Ortaköy’de kumpir yemek… Hafta sonu evde oturmak yerine yanınıza bir arkadaşınızı alıp 20 TL’den ucuza Ortaköy’deki kumpirin tadına varabilir, dilerseniz sahil boyunca yürüyerek boğazın tadını çıkartabilirsiniz.

İlgili resim

8- Kitap gezintisi

Eski kitapçıları, sahaf dükkanlarını gezmek İstanbul’da yapılması en keyifli aktivitelerden biri olabilir. Beyoğlu’ndaki pasajlarda yerli yabancı birçok kitabı yarı fiyatına bulabilirsiniz. Ayrıca kitap dışında eski posterler, antika eşyalar, plaklar satan dükkanlar da var. 20 TL bütçenizle alışveriş yapıp bir de üstüne çay- kahve içebilirsiniz.

istanbul sahafları ile ilgili görsel sonucu

9-Simit – çay ikilisi iyi gelir!

Karaköy’den Galata’ya oradan da Dolmabahçe’ye keyifli bir yürüyüş… Sonrasında sıcak bir mola vermek için çay – simit vazgeçilmez. Hem deniz havası alıp hem de bütçenizi açmadan güzel bir gün geçirmek hiç de zor değil…

simit çay ve istanbul ile ilgili görsel sonucu

10 - Toplu taşımayla İstanbul turu!

Yeme içmeye para vermeden sadece İstanbul’u küçük bir turlayayım diyorsanız, cebinizdeki 20 TL ile akbilinizi doldurup rahatça bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Evde hazırladığınız sandviçlerinizi yanınıza alın ve İstanbul’un tadını çıkarın.

Toplu taşıma ile İstanbul turu! ile ilgili görsel sonucu

11- Mısır Çarşısı'nda kendinizi kaybedin!

Çeşit çeşit baharat, kuruyemiş, kahve, kahvaltılık, züccaciye, kozmetik, dekorasyon malzemesi… Daha kapısındayken içeriden gelen kokular insanı cezp ediyor. Bir şey almasanız bile o atmosferde olmak size iyi gelebilir. Gezdikten sonra Kurukahveci Mehmet Efendi’den taze çekilmiş kahve almayı unutmayın. 100 gr.’lık paketler 3 TL.

Mısır Çarşısı ile ilgili görsel sonucu

12-Beyoğlu’nda Yeşilçam Sineması

Beyoğlu İstiklal caddesinde yürürken afişine rastlayabileceğiniz, tadına doyulmaz eski Yeşilçam klasiklerini izleme imkanı bulabileceğiniz ufak bir sinema. Yeşilçam Sineması. Öğrenci 7 TL, tam 8 TL.

Beyoğlu’nda Yeşilçam Sineması ile ilgili görsel sonucu

13- Hazzo Pulo Pasajında keyiflenin!

Şirinlikte sınır tanımayan pasajda parfümeriden takıya, kitabevinden çantaya birçok mağaza ve dükkan yer alıyor. Küçük taburelerle çevrili kafe de soluklanıp, kahvenizi yudumlayarak günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Bunun için cebinizdeki 20 TL yeterli olacaktır.

hazzo pulo pasaji ile ilgili görsel sonucu

14- Tiyatro ile gününüzü taçlandırın!

Kışın dışarı çıkmak üşütse de içinizi ısıtacak aktiviteler bulmak hiç zor değil. Eğer tiyatro izlemeyi seviyor ve maddi açıdan da zorlanmak istemiyorsanız, Şehir Tiyatroları harika bir seçenek! Kadıköy’de yer alan Haldun Taner Sahnesine bir bilet alıp, çıkışta rıhtımda döner ayran eşliğinde denize doyabilirsiniz. Bilet fiyatları 8 TL ile 15 TL arasında değişiyor.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi ile ilgili görsel sonucu

15- Oyuncak Müzesinde hatıralarınızı canlandırın!

Çocuk yaşlı gözetmeksizin herkesin gezip görmesi gereken bir yer. Müzede farklı dönemlere ait çeşit çeşit oyuncaklar yer alıyor. Kadıköy ilçesinin Göztepe semtinde yer alan müzeye giriş indirimli 9 TL, tam 12 TL.

İlgili resim

16- Haliç'e Pierre Loti' den bakın!

Çayın yanına ne seviyorsanız alın ve manzaranın tadını çıkartın. Yaz kış,akşam sabah farketmez her daim gidebilirsiniz. Fiyatlar makul. Bardak çay 3, Türk kahvesi 5 TL. Peynirli gözlemesi 7TL. Cebinizdeki 20 tl keyiflenmeniz için yeterli olacaktır.

İlgili resim

17- Adalar turu

Şöyle bir ada havası almak ne iyi olurdu derseniz hiç vakit kaybetmeyin. Yanınıza bir arkadaşınızı alarak adalar turu yapmak size iyi gelecektir. Bunun için cebinizdeki 20 tl yeterli.

Jeton 4 TL, Tam Akbil 3 TL, İndirimli Akbil 2 TL

adalar vapuru ile ilgili görsel sonucu

18- Kız Kulesi'ne uzaktan bakmayın!

Yaz kış keyifle gidebileceğiniz bir yer Kız Kulesi... Eşsiz manzarasını uzaktan görmek istemiyorsanız eğer muhakkak gidin. Buradaki dürbünlere 1 TL' lik jetonlardan atarak 2 dakika manzarayı seyredebiliyorsunuz. Yalnız orada yiyip içmek pahalı gelebilir. O nedenle evinizden hazırlayacağınız sandviçlerle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Giriş ücretleri: Öğrenci 10 TL Tam 20 TL

kız kulesi ile ilgili görsel sonucu

19- Kahvaltı güne güzel başlatır!

Küçük kahvaltı dükkanlarını mutlaka keşfetmelisiniz. Beşiktaş çarşısının biraz ilerisinde bulunan kahvaltıcılar sokağındaki dükkanlar bütçenize ve damak tadınıza hitap edebilecek yerler. Kahvaltı tabakları 8 TL ile 15 TL arasında değişiyor. Kahvaltı sonrası sahile inip yürüyüş yapmak ayrı bir keyif olabilir.

beşiktaş kahvaltıcılar sokağı ile ilgili görsel sonucu

20- Kokoreç lezzetini yaşayın!

Kokoreç lezzetini yaşamak için fazla para harcamanıza gerek yok. Anadolu yakasının Bostancı semtinde sahile yakın olan büfelere uğrayayıp kokoreç lezzetini denizin keyfini çıkararak yaşayabilirsiniz. Orada bulanan Üçel büfe de yarım ekmek kokoreç açık ayranla birlikte 10 TL. Ardından da Caddebostanda yürüyüş yapmak size iyi gelebilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.