banner913
banner932
banner1012

Sazlar başka, söz başka!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 22 Haziran 2017, 12:03

Bestesini Avni Anılın yaptığı Nihavent makamındaki,

Kaderimde hep güzeli aradım la başlayan ve içimdeki sazlar başka, sözler başka ile devam eden şarkı var ya, o şarkı, içinde bulunduğumuz dönemi en güzel şekli ile ortaya koyan bir benzerlik taşıyor.

Güney Kıbrıs ayrı telden çalıyor, Kuzeyi ayrı telden.

Bütün bunlara  BM Özel Danışmanı Eide’nin açıklamalarını da eklediğimizde, ortaya çıkan tablo arman-çorman!

Espen Barth Eide,  Anastasiadis’in konferansın gerçekleşmesinde ön şart olarak öne sürdüğü “öncelik güvenlik ve garantiler olacak” talebini doğrularcasına  “öncelik güvenlik ve garantiler” açıklamasında bulunurken,

Türkiye Başbakanısayın Binali Yıldırım’dan  “Cenevre de sadece güvenlik ve garantiler konuşulsun diğerleri ayrı konuşulsun” gibi bir yaklaşımın benimsenmediği açıklaması geldi.

Sayın Yıldırım bu söylemin ardından şunu da ilave etti “çözüm bir bütündür”

Ya Anastasiadis’in, ya da Eide’nin ne dediği anlaşılamadı, ya da sazlar başka sözler başka telden çalınmasında ısrarcı davranıyoruz.

Anastasiadis güvenlik ve garantiler başlığının öne alınması talebinde niçin bulunuyor?

“Güvenlik ve garantiler konusunda istediğim tavizlerde bulunulmayacaksa geride kalan konuları boşuna konuşmayalım” a getiriyor.

Güneyde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var!

Propaganda süreci başlamış durumda! Acele ediyor!

Üstelik  Anastasiadis’in güvenlik ve garantiler konusunda ortaya koyacağı en küçük bir yumuşama, ya da mevcut garantörlüklerin devamı olabilecek bir anlaşmaya sıcak bakması “sonu geldi” anlamını taşımaktadır.

Öte yandan KKTC Dış işleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, önce TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluyla, ardından da TC Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan la sürpriz sayılacak birer görüşmede bulundu.

Görüşme sonrasında detaylı açıklamalarda bulunulmadı ama Ertuğruloğlu’nu iyi tanırım. O eğer yaptığı görüşmelerden fevkalade memnun ayrılmışsa,  kimseler 28 Haziranda Cenevre’nin sayfiyesinde gerçekleşecek konferansın uzayıp gideceğine ihtimal vermesin.

Başlamadan biteceğine bahse girerim!

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.