banner913
banner932
banner1012

Şartlanmış hazımsızlık !


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 18 Haziran 2016, 14:01

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunun KOP un altında bir oluşum üstlenmesine ses çıkarmayanların bu gün Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığının KKTC de Koordinasyon Ofisi kurma girişimine bu denli tepki göstermelerindeki amaç sizce ne olabilir?

KOP şartlarını ortaya koymuş ve “benim altımda ve de uygun göreceğim konumda futbol oynayacaksanız buyurun” demişlerdi!

Uygun gördükleri konum mahalli ligler seviyesindeydi!

Üstelik amaç  KTFF“yat arap-kalk arap” komutlarıyla KOP tarafından idare edilecekti.

Allahtan hatadan dönüldü, daha doğrusu şartlar o denli ağırdı ki kimse böyle bir koşula evet demeyi göğüsleyemedi!

Gelelim Koordinasyon Ofis meselesine.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen görüşmede iki önemli ifade de bulundu .

Birincisi “yetkilerimizi hiç kimseye devretmiyoruz “ du!

 İkincisi ise “siz kendinize güvenir ve üzerinize düşeni yaparsanız, kimse gelip sizin adınıza hiçbir şey yapamaz. Paranoya ve eziklik kompleksi içinde de devlet yönetilemez!

Gelişmeler karşısında ezikliği kimler duyar?

Kendini sahanın dışında görenler, oyunun bir parçası olduğunu hissetmeyenler!

Kendinizi KOP yapısına ve de şartlarına yakın görüyorsanız, şartlar hangi ağırlıkta olursa olsun, yabancılık hissetmez, başınıza topuzla vursalar bile sesinizi çıkarmaz “biat” edersiniz!

Sahanın içindeki oyuncu olarak hareket edersiniz çünkü ev sizin, kendinizi ev sahibi gibi hissedersiniz!

Yok, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığının oluşturacağı Ofise sıcak bakmıyor ve travma boyutunda tepki hezeyanları içindeyseniz, Türkiye başlığıyla ilgili olarak tedavi görmek ihtiyacı içindesiniz demektir. Çünkü güneyi kendinize daha yakın görmektesiniz!

Teslimiyet gibi bir kavram söz konusu olmamasına rağmen yine de benzer yaklaşımlar içinde oluşuma bayrak açmışsanız,bunun başka, başka sebepleri var demektir!

 

Varsayımlarla, içinizdeki kini, husumeti, öfkeyi, şartlanmış hazımsızlığı bu yolla yaymaya çalışıyorsanız, Türk ve Türkiye düşmanlığı artık içinizde yer etmiş demektir ki, bu duygu ve düşünceler içinde olanların yeri burası değildir!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.