banner913
banner932
banner1012

Sap ile saman…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 13 Mart 2018, 22:32

Yalova Spor Kulübü ile 10 kulüp adına ardı ardına yayınlanan “bildiriler” spor gündemini meşgul eden konulardı bu hafta…

Metinlere bakıldığında metne imza koymayanların dahi birleştikleri nokta adaletsizlik, eşitsizlik ve hakem hatalarıydı. On kulüp adına yayınlanan bildiride ise şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Yenicami’nin kayrıldığı iddiası vardı!

Metne bakıp, ortaya serilen iddialar irdelendiğinde şu gerçek ortaya çıkıyor. Sapla saman birbirine karıştırılmış! Arkadaşlarımız, Sap ile Samanı karıştırarak ortalığı toz bulutuna çevirmişler. Toz duman durulduktan sonra görülecektir ki hedef gösterilen Yenicami de, kulüpler de haklı. Kulüpler, birleştikleri nokta olan adaletsiz eşitsizlik ve hakem hatalarıyla dolu süreç ve federasyonun “vurdum duymaz” hali, onları haklı kılmış, sorunlara çare bulma konusunda bir şeyler yapmaları gerektiğine inanmışlar ve eyleme geçmişler.

Yenicami ise külliyen haklı. Adamlar takır-takır futbol oynuyorlar, rakiplerini eze-eze yeniyorlar. Ne yapsalardı yani! Modern futbolu oynamaktan vaz mı geçsinler? Bilimselliği bir kenara mı itsinler, birlikteliklerine takoz mu koysunlar? Bunları talep etme haksızlık olmaz mı sizce?

Ne var ki buna ‘çanak’ tutulduğu aşikâr. Yenicami’ye kuşku ile bakılmasına neden olan düşünce kime ait, onu sorgulamamız lazım! Bizce Futbol Federasyonu bu konuda baş sorumludur. Ha, bütün dünyada olduğu gibi ilgili kurul, kendi başına bırakılsa, onlarda hür düşünceleriyle hareket etseler ve Yenicami’nin maçlarının çoğunluğunu üç hakeme dağıtma gibi hatalara düşüyorlarsa, suçlamalar onlara, yani Merkez Hakem Kurulu’na yönlendirilebilir!

İşin özüne gelince, kulüpler Yenicami’ye özür borçludurlar. Yayınladıkları bildiriden Yenicami imasını çıkarmalıdırlar. Haklı oldukları yöne yönelip düzensizliği, düzeltmelidirler.

İşin özüne, kulüplerin ortak düşüncelerine yönelmemizde görülecektir ki kulüpler arasındaki birliktelik Federasyon ve Merkez Hakem Kurulu’dur. Ortak görüşlerini ise şu cümlelerde toplamaktadırlar:

-Biz sezon boyunca birçok maçta hakem hatalarına maruz kaldık, 12 puan kaybettik- Ülke futbolunda genel anlamda bir kumpas vardır. Ülke futbolunun yapısıyla ilgili reformlara ihtiyaç vardır- Üstüne basa-basa tekrar söylüyorum hakem hatalarından en mağdur olan kulüp biziz- MHK’in yapısının sorgulanması, hakem tayinleri, hakem eğitmenleri ve hata yapan hakemlerin durumları bizin sorunumuzdur- Bizim sıkıntımız hakemlerin kötü yönetiminden kaynaklıdır…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.