banner913
banner932
banner1012

Yılbaşı sofrasında beslenme hatalarına dikkat!

Her yıl 31 Aralık gecesi yeni bir yılı karşılarken özenle hazırlanan yılbaşı sofralarında bolca yiyor ve içiyoruz. Çoğu zaman da ertesi güne uykusuzluk, halsizlik ve mide sorunları gibi bir takım rahatsızlıklar kalabiliyor. Dengeli, keyifli ve sağlıklı bir yılbaşı için beslenme önerileri.

banner974
Yılbaşı sofrasında beslenme hatalarına dikkat!

banner971

Yeni bir yıla girmenin heyecanı ile birlikte sofraları donatacak birbirinden güzel yemekler için de hazırlıklara şimdiden başlandı.  Beslenme uzmanları yılbaşı sofraları için önerilerini şu şekilde sıralıyor…

BAŞLANGIÇ İÇİN ÇORBA EN İDEALİ

BAŞLANGIÇ İÇİN ÇORBA EN İDEALİ

Her zaman yemeklerimizin baş tacı olan çorbalar yılbaşı sofralarımızda da olmalı. Soğuk bir yılbaşı gününde, keyifli bir yemekten önce çorba ile hem midemizi hem de ruhumuzu yılbaşı yemeğine hazırlamak güzel bir başlangıç olacaktır. Etli, yağlı, ağır bir çorba yerine sebze çorbası gibi hafif bir çorba tercih edilmeli.

HİNDİ SEVMEYENLERE BALIK YA DA BEYAZ ET

HİNDİ SEVMEYENLERE BALIK YA DA BEYAZ ET

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi, tercihe göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Hindi, fırında ve zeytinyağı ile tatlandırılmış olarak tercih edilirse gayet lezzetli ve sağlıklı olacaktır. Hindiyi tercih etmeyenler balık ya da beyaz et seçeneklerini kullanabilirler. 

Kış sebzelerinden hazırlanabilecek salatalar sofralarda mutlaka yer almalı. Kışın bol miktarda bulunan lahana, havuç, brokoli, semizotu, karnabahar gibi sebzeler tercihe göre çiğ, haşlanmış ya da fırınlanmış olarak servis edilebilir. Hazırlayacağınız bu salatalar tokluk hissi sağlayacak ve rahatsızlık yaratmayacaktır.

OLMASA DAHA İYİ OLURLAR!

OLMASA DAHA İYİ OLURLAR!

Tabi ki sofraların olmazsa olmazları olduğu gibi olmasa daha iyi olurları da var. Pirinç pilavı, makarna, kızartmalar, kavurmalar mümkün olduğunca yılbaşı sofralarından uzak tutulmalı. Tatlı seçiminde ağır ve şerbetli tatlılar yerine meyveli ya da sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Ev yapımı, içerisindeki şeker ve yağ miktarı belli olan şerbetli tatlılar da küçük porsiyonlarda tüketilebilir.

KURUYEMİŞ VE MEYVEYİ YEMEKTEN BİR SAAT SONRASINA BIRAKIN

KURUYEMİŞ VE MEYVEYİ YEMEKTEN BİR SAAT SONRASINA BIRAKIN

Yılbaşı gecesinin vazgeçilmezlerinden biri de kuruyemişler. Yemekten 1 ya da 1.5 saat sonra maksimum bir avuç içi kadar karışık olarak tüketilebilir. Ceviz, badem, fındık, kabak çekirdeği gibi kuruyemişler tercih edilebileceği gibi ay çekirdeği, soslu kuruyemişler gibi kalori yüksek besinlerden kaçınılmalı. Diğer yandan meyve tüketimini yemekten bir saat sonrasına bırakın. Mevsim meyvelerinden tercihe göre bir porsiyon tüketebilirsiniz.

PORSİYON MİKTARINA DİKKAT

PORSİYON MİKTARINA DİKKAT

Her zaman olduğu gibi yılbaşı sofrasında da en önemli olan porsiyon miktarı. Porsiyonlarınızı tüketeceğiniz miktarda tabaklarınıza almaya özen gösterin. Bu noktada dengeyi korumak ve ölçülü miktarlarda besinleri tüketmek çok önemli.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.