banner913
banner932
banner1012

Yaz Hamileleri İçin 10 Öneri

banner1020

Sıcak havanın tüm zorlu koşullarına rağmen konforlu bir yaz hamileliği geçirmeniz mümkün. Bu 10 önerimizi hemen uygulamaya başlayın ve siz de yazın tadını çıkarın! Kışın ortasında hamile olduğunuzu öğrendiğinizde, yaz gebeliğini nasıl yaşayacağınızı hayal etmek neredeyse imkansızdır. Hamilelik döneminde ekstra kan dolaşımı nedeniyle normal vücut ısısına daha fazla maruz kalındığı için yaz sıcaklıkları mevsim normallerinde seyretse de siz, hayatınızın en sıcak yazını yaşıyor olabilirsiniz. Ancak, klimayı açmaktan başka anne adaylarını serinletebilecek basit yollar olduğunu söyleyerek içinizi de ferahlatalım istiyoruz. Sıcak hava koşullarında daha konforlu bir gebelik yaşamak için en iyi ipuçlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

banner974
Yaz Hamileleri İçin 10 Öneri

banner971


1. Tuz tüketiminizi azaltın
Tuz, sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu iyotu içeren bir mineraldir ancak fazlası da vücutta ödem yarattığı için sizi rahatsız edecektir.,

2. Yüzüklerinizi bir yere kaldırın
Parmaklar vücutta şişliklerin başladığı ilk bölgedir. Parmaklarınız gün içinde çeşitli zamanlarda şişebilir ve şiş parmaklarla yüzük takmak çok konforlu olmayacağından onları bir süreliğine ortadan kaldırmak iyi bir fikir olabilir.


3. Yüzmeye gidin
Yaz hamileleri için en ferahlatıcı aktivitelerinden biri de yüzmeye gitmektir. Sinir sisteminizdeki baskıları azaltıcı, hafifletici etkileri nedeniyle hamileliğinizin son dönemine kadar rahatça yüzebilirsiniz ancak havuzun ya da denizin temiz olmasına dikkat etmeniz de oldukça önemlidir.

4. Nemli havlular kullanın
Boynunuza veya alnınıza serin, nemli bir bez yerleştirmek, vücut ısısını düşürmeye ve terlemeyi azaltmaya yardımcı olacaktır.

5. Sinemaya gidin
Klimalı bir evde kapalı kalmaktan sıkıldığınız sıcak saatlerde alışveriş merkezleri ve sinema salonları iyi bir alternatif olabilir. Eğlenceli bir film izleyip iyi vakit geçirebilirsiniz ayrıca bebek için ihtiyacınız olan alışverişler de aradan çıkmış olur.

6. Bol sıvı tüketin
Günde en az sekiz bardak su içmeniz bu dönemde daha da önemlidir. Bununla birlikte meyve suları, süt ve spor için tüketilen içecekleri içlerindeki vitamin ve minarellerden daha çok faydalanabilmeniz için yudumlayarak içmenizi tavsiye ediyoruz.

7. Nefes alan kıyafetler giyin
Hamilelik gardırobunuzu, açık renk, hafif pamuklu ya da keten kumaşlardan oluşan kıyafetlerden oluşturun. Bu seçiminiz, göğüs ve karın altında oluşabilecek olan döküntülerden sizi kurtaracağı gibi daha hafif hissetmenizi de sağlayacaktır.

8. Yüksek faktörlü güneş kremi kullanın
Güneş, bebeğinizin gelişimini pozitif yönde etkilemekle birlikte 11:00-16:00 saatleri arasında güneşte uzun kalmanın pek çok negatif etkisi de vardır. Güneşe bu saatler dışında çıkmanız ve yüksek faktörlü koruma kremleri kullanmanız güneşin yararlarından faydalanıp, zararlarından uzak durmanızı sağlayacaktır.

9. Masaj yaptırın
Gebelik masajları ağırlaşan vücudun yükünü taşıyan ayaklar için oldukça rahatlatıcı olacaktır. Bu masajlar aynı zamanda şişkinliklerin azalması ve ödemin vücuttan atılmasına da yardımcıdır.

10. Konforlu ayakkabılar giyinin
Yaz ayları normal koşullarda birbirinden şık sandaletler ve parmakarası terlikler ile dolaşmak için idealdir ancak şişen ayaklarınızı ve konforunuzu düşünerek rahat ve geniş ayakkabılar tercih etmeniz bu dönemde şıklıktan daha önemli olacaktır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.