banner913
banner932
banner1012

"Üretimden tüketime gıda güvenliği şart"

banner1020

banner974
"Üretimden tüketime gıda güvenliği şart"

banner971

Sağlık Bakanı Filiz Besim, üretimden tüketime gıda güvenliğinin, toplum sağlığı için şart olduğunu vurguladı. 
Lapta Belediyesi ve Alsancak Belediyesi gıda biriminde görevli personele, Sağlık Bakanlığı’nda, “Toplu Tüketim Yerlerinde Sağlıklı Gıdaya Ulaşma” ve “Gıda Denetçisi Nasıl Olmalıdır” konularında eğitim verildi. Eğitimi, gıda yüksek mühendisi Verda Değirmencioğlu verdi.
Katılımcılara, gıda, gıda güvenliği, gıda güvenliğinin amacı, potansiyel tehlikeler, gıdaların uygun şeklinde üretilmesi, işlenmesi, muhafazasında dikkat edilmesi gereken kriterler, gıdaların uygun şekilde işlenmemesi halinde karşılaşılabilecek riskler, tehlikeler vb. başlıkları altında eğitim verildi.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, eğitim sonunda katılımcılara Sağlık Bakanı Filiz Besim tarafından katılım belgeleri takdim edildi.
Sağlık Bakanı Filiz Besim, sağlığın her şeyin başı olduğunu, tüketilen gıdaların uygun şekilde üretilmesi, muhafaza edilmesi ve denetiminin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini, bu anlamda gıda biriminde görevli personele verilen eğitimin büyük önem arz ettiğini belirtti. 
Besim, üretimden tüketime gıda güvenliğinin, toplum sağlığı için şart olduğunu vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.