banner913
banner932
banner1012

Tok tutan besinleri tüketin, kilo verin!

banner1020

Hiçbir besin mucizevi değildir ama unutmayın ki her besinin kendine has özellikleri vardır. Bazı besinin yüksek lif içeriği bazı besinin ise içerdiği yağ asitleri özellikle kilo kontrolünde önemlidir. Bu haftaki yazımız bu özel besinlerle ilgili…

banner974
Tok tutan besinleri tüketin, kilo verin!

banner971

 Kırmızı Biber: Bibere acılığını veren ‘kapsaisin’ nedeniyle hem vücut ısısını artırarak kalori yakımını artıracaktır. Ayrıca A, B6 ve C vitamini ve Folik Asit gibi vitaminlerden de zengin olan kırmızı biber yalnızca 35 kaloridir. Acıktıkça kırmızı kapya biberi tüketebilir ve kilo vermenizi destekleyebilirsiniz.

Baklagiller : Manganez, folat, potasyum, magnezyum ve demir açısından zengin olan baklagillerin en büyük özelliği yüksek lifli olmalarıdır. Bu nedenle tok tutucu özellikleri fazladır ayrıca protein içerikleri de yüksek olan baklagiller bu özelliği nedeniyle kilo vermeye yardımcıdır.

Yaban Mersini: İçerdiği mavi rengin çok önemli bir özelliği olduğunuz unutmayınız. Çok güçlü bir antioksidan olan yaban mersini kanserden, kalp hastalıklarından koruyucudur. Ayrıca açlığı baskılayan lifleri içermesi nedeniyle tok tutucu özellikleri de fazladır.

Badem: İyi bir beslenmenin önemli bir besini olan badem, özellikle LDL kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltmaya destektir. Yapılan bilimsel araştırmalarda her gün badem tüketen kişilerin tüketmeyenlere oranla daha uzun süre yaşadığı bildirilmiştir.

Tam tahıllar : Beslenmenin temeli olan tahılların özellikle tam tahıl içerikte olanlarını tüketmelisiniz. Tam tahıllar, içerdiği yüksek lif sayesinde hem tok tutup kilo vermenizi hem de kötü kolesterol ve kan yağlarını düşürmede etkili olacağını unutmayınız .

Brokoli: İçerdiği yüksek antioksidanlar nedeniyle ve yüksek C vitamini nedeniyle kanserden koruyan bu besin ayrıca yüksek lif de içermektedir. Bu nedenle tok tutup kilo vermeye de yardımcıdır. Pişirirken vitamin kaybına uğratmamak için buharda pişirmeye özen gösterin.

Zeytinyağı: En iyi tekli doymamış yağ asit kaynağı olan zeytinyağı obezite, metabolik sendrom ve tip 2 diyabet gibi kronik hastalıkları önlemede yardımcıdır.

Turunçgiller : Yüksek C vitamini içerdikleri için kanser felç ve özellikle kalpla ilişkili hastalık risklerini azaltır. Özellikle greyfurtun yapılan araştırmalarda kilo vermeye yardımcı olduğu ve kan şekerini dengelediği bildirilmiştir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.