banner913
banner932
banner1012

Tiroid Hastalığının Belirtileri Yok Sayılmamalı

banner1020

Tiroid bezi metabolizmanızı, vücut sıcaklığını, ve nabız oranınızı düzenleyen hormonların üretiminden sorumludur. Tiroid bezinin çalışması bozulduğunda, organlarınız için ciddi sıkıntılar doğurabilir. Tiroid bezi karaciğer, bağırsak, böbrek, üreme sistemi, kalp hatta beyini etkiler. Bugün size tiroid hastalığının belirtileri neler bunları derinlemesine bir şekilde öğreneceğiz. Birçok kişi hastalığının ne olduğunu ve belirtileri konusunda sıkıntı çekiyor. Bir hastalığın ne olduğunu belirlemek gerçekten çok çok önemlidir. Hele ki erken bir teşhis hayat kurtarır. Onun içinde tiroid hastalığının belirtileri yok sayılmamalıdır. İşte tiroid hastalığının en önemli belirtileri.

banner974
Tiroid Hastalığının Belirtileri Yok Sayılmamalı

banner971

 1.Yorgunluk ve Huzursuzluk

İlgili resim

Tiroid hastalığı, enerji seviyenizi ve ruh halinizi etkileyebilir. Hipotiroidizm, yorgunluk ve güç kaybı hissi, sıklıkla uyku sorunları ve sinirliliğe neden olur. Bu belirtiler en net belirtilerden bazılarıdır.

2.Kalp Atış Hızındaki Değişiklikler

İlgili resim

Tiroid hormonları vücudun neredeyse her organını etkiler ve kalp atış hızını değiştirebilir. Yeni ortaya çıkan tiroid bezi bozukluğu olan insanlar, kalp atışlarının sıklığı her zamankinden daha az olduğu ya da tam tersine büyük oranda arttığı görülür.

3.Aşırı Kilo Verme ve Alma

Ani bir kilo değişimi, tiroid hastalığının en yaygın semptomlarından biridir. Kısa süre içinde alınan yada verilen kilolar bu durumu işaret edebilir. Bu durum çok düşük tiroid ya da çok yüksek tiroide sebep olur.

4.Kuru Ciltler ve Kırılgan Tırnaklar

tiroid hastalığı
 

Kuru kaşıntılı cilt belirtileri tiroid bezi sorunları ile ilgilidir. Bununla birlikte tırnaklarınızın yüzeyinde göze çarpan dikey kırılgan çizgiler var ise endişe duymalısınız. Bu durum tiroid bezinden kaynaklanabilir.

5.Vucüt Sıcaklığını Düzenleme Problemleri

tiroid hastalığı

Tiroid hastalığı vücudunuzun sıcaklığını kontrol etme yeteneğini bozabilir. Titreme ya da tam tersine aşırı derecede terleme yapabilir. Yani vücut sıcaklık dengesini gözle görülür derecede bozar. Sağlık Kategorimiz İçin Tıklayınız.

6.Boyun Şişmesi

tiroid

Boyun bölgesinde şişme veya genişleme, tiroid beziyle ilgili sorunlardan görünür olan bir işaretidir. Bu tür semptomlara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

7.Kas Ağrısı ve Nöbetleri

tiroidin belirtileri

Hipotiroid belirtileri, vücudun farklı yerlerinde ağrı yapabilir. Çoğu durumda, bu semptomlar kasların şişmesi veya sinirlerin üzerine baskı yapan tümör şeklinde görülür. Diğer Öneriler İçin Tıklayınız.

8.Evde Tiroid Fonksiyonunu Kontrol Etme

tiroidin detayları

Tiroid kontrolü çok yeterli olmasa da, yapımı çok kolay ve sağlığınız için tamamen zararsızdır. Saat 22:00 ile 00:00 arasındaki zaman diliminde, % 5 iyod çözeltisi alıp  ve bileklerinize iyodu uygulayın. Sabahleyin uyandığınızda iyodun orada olup olmadığını kontrol edin. Eğer iyod kayboldu ise bu tiroid de sıkıntı olabilir demektir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.