banner913
banner932
banner1012

Tırnak yemenin sağlığa zararları

banner1020

Tırnak yeme alışkanlığı psikolojik sorunların yanında fizyolojik açıdan da vücudunuza zarar vermektedir.Tırnak yeme alışkanlığı özgüven eksikliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Özellikle çocukluk döneminde meydana gelen bu davranış genellikle baskı altında büyüme, sürekli aşağılanma sonucunda ortaya çıkıyor. Çocukluk döneminden yetişkinlik dönemine kadar devam eden bu davranışın tedavi edilerek muhakkak önlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde ilerde ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

banner974
Tırnak yemenin sağlığa zararları

banner971


Uzun süre tırnak yemenin vücudunuza verdiği rahatsızlıklar şu şekildedir,

1- Dişlerinizin kesici kenarlarını aşındırabilir ve zamanla dişler kökten sallanmaya başlayabilir.

2- Zamanla tırnak içindeki bakteriler ve mikroplar,  diş etlerine zarar vererek diş eti hastalıklarına yol açabilir.

3- Ağızda yara oluşumuna ve enfoksiyonel ağız yaralarına neden olabilir

4- Ağızda biriken mikroplar zamanla organlara yayılır ve organlara ciddi zararlar verebilir. Kalp kapakçıklarına rahatlıkla tutunabilen bu mikroplar ilerleyen zamanlarda kalp damar hastalıklarını da beraberinde getirebilir.

5- Vücudunuzda bu mikropların yaymış olduğu hastalıklar ağır antibiyotik kullanımında bile geçmeyebilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.