banner913
banner932
banner1012

Tatilde Detoks yöntemleri

banner1020

Bizi harika hissettirerek çok da güzel görünmemizi sağlayan detoks, yalnızca cildimizin daha sağlıklı görünmesini sağlamaz, aynı zamanda da daha az şişkin hissetmemize de yardımcı olur. Ancak tatil dönemlerinde detoks yapmak neredeyse imkansız gibidir. Bu 6 çok pratik maddeyle hem tatil öncesi vücudunuzu yaza hazırlayabilir, hem de tatil zamanlarınızda da detoks yapabilir ve tatilden bomba gibi dönebilirsiniz.

banner974
Tatilde Detoks yöntemleri

banner971

1. Güne detoks suyuyla başlayın

Sabahları güne sizi tazeleyip canlandıracak bir detoks suyuyla başlamak istiyorsanız, bu en klasik limonlu su olmak zorunda değil. Bundan sıkıldıysanız bir gece önceden limon, portakal ve kivi dilimlerini içeceğiniz bir şişe suya koyun ve sabah uyandığınızda için. Bu hem kalp sağlığı için iyi hem de güzel bir cilt için iyi bir taktik… Ilık su kan akışımızı düzenliyor ve iç organlarımızı koruyor.

2. Vücudunuzu fırçalayın

Tatile gitmeden önce de cildinizin parlak ve yumuşak olması çok önemlidir. Vücut fırçalarını kullanmak kan akışını hızlandırdığı için cildinizi hem tatil öncesi hem de sonrasına hazırlıyor.

3. Şekerden vazgeçip tarçına geçin

Pek çoğumuz gün içinde sadece içecekler yüzünden bile çok fazla şeker tüketiyoruz. Detoks yaptığınızda şeker yerine tatlı ihtiyacınızı gidermek için tarçından yararlanabilirsiniz.

4. Her gün bir bardak arındırıcı bir içecek için

Mükemmel bir detoks içeceği hazırlamanın püf noktalarından biri de, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebze ve zencefili eksik etmediğiniz bir içecek hazırlamaktır. Bu sayede vücudunuzdaki yağ yakımı hızlanacak.

5. Bazı yiyecekleri kesin

Bunlar arasında başlıca glüten, buğday ve süt ürünleri geliyor. Ekmek, hamur işi ve makarna gibi yiyecekleri tüketmek çok keyifli olsa da aslında bedenimiz için o kadar da iyi değiller. Bu yüzden bunlar yerine doyurucu salataları koyacağınız bir beslenme düzenini tercih etmekte fayda var. Bu dayede hem içte hem de dışta daha dengeli v3 sağlıklı hissedebileceksiniz.

6. Her gün hareket edin

Detoksunuzun en önemli bölümü egzersiz! Her gün hareket etmeye çalışmak büyük önem taşıyor. İster koşun, ister yürüyün isterseniz de zıplayın. Nasıl hareket edeceğiniz tamamen size kalmış ama bunlardan en az birini yapıp ter attığınızdan emin olun.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.