banner913
banner932
banner1012

Tarih Boyunca Zararlı ve Ahlaksız Bulunan Mastürbasyonun Sağlığımıza Faydaları

banner1020

Mastürbasyon bilimsel olarak, kişinin tatmin için cinsel organlarını el ya da başka araçlar kullanarak uyarması anlamına geliyor. Ve şöyle bir geçmişe dönecek olursak; bu kavram, birçok toplumda uzun yıllar boyunca hem zararlı hem de ahlaksız bir şey olarak görüldü. Ancak bugün bu düşünce büyük ölçüde değişti. Çünkü uzmanlar, mastürbasyonun hem vücuda hem de sağlığa yararlı bir deneyim olduğunu söylüyor.

banner974
Tarih Boyunca Zararlı ve Ahlaksız Bulunan Mastürbasyonun Sağlığımıza Faydaları

banner971

İşte mastürbasyonun birçok uzman tarafından savunulan yararları.

1. Kadınların adet sancılarıyla başa çıkmasını kolaylaştırıyor

1-regl-sancisina
Rossello Tıp Enstitüsü’nden Dr. Mariano Rossello Gaya bunu şu cümleleriyle açıklıyor:

“Orgazm yaşanırken kanda oluşan tüm kimyasallar adet ağrıları sırasında ağrı kesici gibi davranıyor. Aynı zamanda kimyasallar genital bölgedeki baskıyı ve rahatsızlığı azaltıyor.”

2. Yine kadınlarda oluşabilecek genital enfeksiyonları engelliyor

2-genital-saglik
Mastürbasyon, kadınlarda rahim ağzının açılmasına, mukus ve rahim ağzı sıvılarının salgılanmasına neden olduğu için enfeksiyonları da önlediği biliniyor.

3. Kanser olma riskini azaltıyor

3-kanseri-azaltir
Avustralya’nın Melbourne kentindeki Kanser Epidemiyoloji Merkezi, haftada beşten fazla mastürbasyon yapan 20-50 yaş aralığındaki erkeklerin kanser olma riskinin azaldığını söylüyor.

4. Kadınlarda kısırlığa neden olabilecek endometriyozisi ve idrar yolları hastalıklarını önlüyor

4-kisirliga-neden
Bazı çalışmalar, mastürbasyonun yararları konusunda buna da yer veriyor.

5. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

5-bagisiklik
Birçok görüş, mastürbasyonun kadın-erkek her iki türün de bağışıklık sistemini doğrudan güçlendirdiği yönünde. Ama Dr. Cenk Kiper’e göre mastürbasyonun bu anlamda doğrudan bir etkisi söz konusu değil. Sadece cinsel rahatlamaya neden olduğu için stres düzeyini azaltıyor ve böylece bağışıklık sistemine katkına bulunuyor.

6. Daha rahat bir uyku sağlıyor

6-uykuyu-iyi
Pek çok uzman “Cinsel tatminle birlikte bir dizi endorfin, katekolamin ve sitokin gibi uyku getiren hormonlar salgılanıyor. Ayrıca boşalma prolaktin hormonunun artışı ve dopamine hormonunun azalmasıyla uyku getirebiliyor. Bu durum da erkeklerde orgazmın ardından yaşanan uyku halini açıklıyor.” diyor.

7. Stres düzeyini azaltıp iyi hissettiriyor

7-stresi-azalt
Dr. Gaya’ya göre “Mastürbasyon hem biyolojik hem de psikolojik anlamda sağlık açısından genel olarak iyidir. Endorfin ve katekolamin hormonları stres düzeylerini artırır ve moralimizi düzeltir.”

8. Cinsel yaşamı iyileştiriyor

8-cinsel-yasami
Yine bu konuda da birçok farklı görüş bulunuyor. Uzmanların bir kısmı mastürbasyonun, vücudunuzu keşfetmenize katkı sağladığını ve bu yüzden de cinsel yaşamınıza olumlu etki edeceğini savunurken, bir kısmı da bunun tam tersi görüşte.

9. Seksin süresini uzatıyor

9-seksin-suresi
Birçok uzman görüşü, cinsel ilişkiden önce yapılan mastürbasyonun daha fazla kontrol sağladığını ve orgazm süresini ayarlayabileceği yönünde.

10. Genetik hastalıkları önlüyor

10-genetik
Özellikle kadınların düzenli mastürbasyon yapmasının yararlarıyla ilgili yapılan araştırmalarda, kalp sağlığına ve diyabete iyi geldiği sonucu ortaya çıkıyor.

11. Kişisel farkındalık kazandırıyor

11-farkindalik
Uzmanlara göre mastürbasyonun yararları arasında sadece fiziksel olanlar yok; ruhani anlamda da birçok yararı bulunuyor. Kişinin kendi kendisini hem duygusal hem de cinsel anlamda sevmesini ve tatmin etmesini öğrettiği için, kişisel farkındalık yolunda da bir adım olabileceği düşünülüyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.