banner913
banner932
banner1012

Sizi 10 yıl daha genç gösterecek 10 yiyecek

banner1020

Hepimiz mümkün olduğu kadar olduğumuzdan daha genç görünmek isteriz. Genetiğimiz bunu belirleyen en önemli etken olsa da bazı besinleri tüketerek daha genç bir cilde sahip olmak mümkün.

banner974
Sizi 10 yıl daha genç gösterecek 10 yiyecek

banner971

1-  Avokado

Muhtemelen içerisindeki yüksek yağ sebebiyle avakadonun size kilo aldıracağını düşünüyorsunuz. Ama avakadoda bulunan yağlar sağlıklı yağlardır. 
Günde 1 avakado yemek kolestrol seviyenizi düşürür ve cildinizin yenilenme sürecini destekler. Vücudunuza vitamin C, potasyum ve çeşitli antioksidanların alınmasını sağlar. Folik asit bakımından da oldukça zengindir.
Peki ya hiç avakado suyunu denediniz mi? Yapılışı çok basittir. Sadece bir blenderın içerisine 1 avakadonun içini, süt, ezilmiş buz ve bir kaşık dolusu kahverengi şeker koyup iyice kremsi bir kıvama gelinceye kadar blenderda çekmeniz yeterli.

2- Çilek, kiraz ve dut

Bu küçük meyveler içerdikleri yüksek antioksidan miktarları sayesinde çeşitli hücre ölümü ve zararlarını engeller ya da önlerler. Ayrıca eklem ağrısına ve şişliğe de iyi gelirler.
Fakat özellikle zihinsel aktivitelere olan faydalarından ötürü yabanmersininin tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yabanmersini ayrıca boşaltım yolu hastalıkları, Alzaymır ve bunamaya da iyi geliyor.

3- Havuç

Bu sebze içeriğindeki; vücudun A vitaminine çevirdiği beta karoten sayesinde en çok göze sağladığı faydalar ile bilinir. Retina gibi gözün diğer bölgelerinin doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. 
Ayrıca cildi UV ışınlarına maruz kalmaktan dolayı meydana gelen kırışıklıklardan ve erken yaşlanma etkilerinden korur.
Havucu çok fazla pişirmemeye dikkat edin çünkü bu içeriğindeki besleyici vitaminleri ve besinleri azaltacaktır.

4- Narenciyeler

Narenciyeler ya da turunçgiller vitamin C ve folik asitin en önemli kaynağıdır. Kolestrol seviyesini ve kandaki ürik asit miktarının azalmasına yardımcı olur. 
Eğer narenciyeleri düzenli olarak tüketirseniz bu; kan dolaşımı problemleri, kalp hastalıkları ve eklemlerde ağrıya sebep olan gut gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca boş mideye limon suyu içmek de kalın bağırsağınızı temizleyecek ve vücudunuzda detoks etkisi yapacaktır.

5- Sarımsak

Soğan sadece vampirleri uzaklaştıran bir silah değildir. Aynı zamanda uygun bir biçimde tüketilirse enfeksiyonları önler. 
Mantarları ve bakterileri öldürücü özelliği nedeniyle bu süper besin doğal antibiyotiklerin en önemlilerinden birisidir. Yaşlanma karşıtı etkisi de vardır. Ayrıca kolestrolünüzü dengeler, kan dolaşımını hızlandırır ve yüksek tansiyonu önler. Çeşitli kanser türlerine yakalanma riskini de azaltır.

6- Siyah çikolata

Siyah çikolatanın sağlığa pek çok yararı vardır. Cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan, serbest radikallarle savaşan ve ciltteki nem miktarını dengeleyen flavanoidler gibi pek çok antioksidanlar içerir.
Fakat tüm bu faydaları sadece içeriğinde en az %75 oranında kakao içeren çikolatalar verecektir.

7- Zeytinyağı

Zeytinyağı sadece sağlıklı bir beslenme biçiminin önemli bir parçası değildir. Aynı zamanda da cilt bakımı rutininiz için çok önemli bir parçasıdır. 
Zeytinyağının içeriğinde bulunan alpha-linolenic asit cildinizi nemli ve sıkı tutar; yaşlanmayı önler.
Örneğin; gece yatmadan önce birkaç damla zeytin yağını göz çevrenize uygulayabilirsiniz. Bu cildinizi nemlendirecek, yumuşatacak ve çizgileri önleyecektir. Durulamanıza gerek yok.

8- Domates

Domates sağlığınız için çok önemli bir besindir. Çok yüksek miktarlarda vitamin A, C ve folik asit içerir. 
Ayrıca domatese kırmızı rengini veren likopen kırmızı şarabın içinde bulunan resveratrolden 14 kat daha fazla güçlü bir antioksidandır. Cildinizi UV ışınlarına, kalp ve damar hastalıklarına, bulaşıcı hastalıklara karşı korur. 
Likopen; domatesler pişirildiğinde ve zeytinyağıyla birleştiğinde vücut tarafından daha kolay absorbe edilir.

9-Yağlı balık

Somon balığı, ton balığı, kalkan balığı ve hamsiler vücut hücrelerini yenileyici ve kolestrolü düşürücü  omega-3 yağ asitleri  içerir. 
Tüm bunlara ek olarak; fırında pişirilmiş bir somon yapmak çok kolaydır. Sadece üzerine biraz tuz ve biber serpin, biberiye dalları ve limon dilimleriyle üzerini kaplayın. Zeytinyağı sürün ve fırında pişirin.

10- Zerdeçal

Genellikle toz halinde bulunan bu bitki her geçen gün git gide daha ünlü oluyor ve bunun bir sebebi var. Kanseri önleyici, sindirime yardımcı ve iltihap karşıtı özellikleri sizi yemeklerinizi bu baharatla lezzetlendirmek konusunda ikna edebilir. 
Ayrıca yaşlanma sürecini de yavaşlatır, enerji verir ve stresli zamanlarınızda modunuzu yükseltir

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.