banner913
banner932
banner1012

Sedef ve egzama hastalığına doğal tedavi yöntemleri

banner1020

Sedef, egzama hastalığını hayatınızdan tamamen atmak ve kuru cildinize nem sağlayıp sağlıklı bir cilde kavuşmak için günlük yaşantınızda bir takım değişiklikler yapmanız gerekir.

banner974
Sedef ve egzama hastalığına doğal tedavi yöntemleri

banner971

Lif, antioksidan ve kükürt ağırlıklı beslenin

Yüksek lifli gıdalar arasında koyu yapraklı yeşil sebzeler, tatlı patatesler ve elmalar bulunmaktadır. Antioksidan açısından zengin gıdalar arasında ise, sarımsak, zencefil, ahududu ve yaban mersini yer almaktadır. 

Zengin kükürt içeriğine sahip olan gıdalar arasında, lahana, ananas ve kuşkonmaz bulunur.  Bu besinleri belli aralıklarla düzenli olarak tüketmek sizi sedef ve egzama hastalığından koruyacaktır.

Egzersiz şart!
 

Sağlıklı bir cilt ve vücut için tüm hayatınız boyunca egzersiz yapmanız şart! Egzersiz stresi azaltarak, vücudunuzdaki oksijen seviyesini arttırır. Bu durum sonucunda da sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşmanız kaçınılmaz olacaktır.

Besleyici cilt yağları kullanın

Nemlendirici kullanmak yerine besleyici cilt yağları kullanın. Böylelikle daha fazla kimyasala maruz kalmadan cildinizi tazelemiş olacaksınız.

 Besleyici cilt yağlarına örnek verecek olursak, gül esansı yağı, organik argan yağı, zerdeçal kökü yağı ve Hindistan cevizi yağı bunlardan cildiniz için en faydalı olanlarıdır.

Meditasyona zaman ayırın ve rahatlayın
 

Meditasyon ve düzenli nefes egzersizleri cildinizin sağlıklı nefes almasına ve cilt hastalıklarından korunmanıza yardımcı olur.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.