banner913
banner932
banner1012

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler

banner1020

Oruç tutanlar için sahur öğünü çok önemli. Sahurda protein içiren, yüksek lifli ve kalorisi düşük besinler tüketmek oruç saatleri için dikkat edilmesi gerekenler arasında… Hem sağlıklı hem de tok tutacak yiyeceklerle oruçlu olduğunuz saatleri daha rahat geçirmeniz için bazı yiyecekleri sizin için derledik.

banner974
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler

banner971

İşte sahurda tok tutan yiyecekler:

1.Yumurta

Kahvaltıların vazgeçilmesi yumurta sahur sofralarının da vazgeçilmesi. Yumurta içindeki protein sayesinde iştahınız azalır ve oruç tuttuğunuz saatlerde tok hissedersiniz. Yapılan araştırmalara göre yumurta kan şekerini de kontrol ederek yemek yeme isteğini düşürüyor.

 

2.Yulaf

Lif içiren besinler arasında olan yulaf da tok tutar. Sahurda yulaf ezmesi deneyebilirsiniz. Yulaf ezmesi, kolesterol seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur ve tok tutar.

3.Avakado

 

Sahurda bir de avakado ile uğraşacağım; diyenleri duyar gibiyiz ancak yerseniz pişman olmazsınız. Bir yarım avakadolu yumurtayı deneyin ve oruç tutarken ne kadar işe yaradığını görün.

4.Mercimek ve nohut

Nohut ve mercimek gibi baklagiller lif, protein, antioksidan, B Vitamin kompleksi ve demir açısından çok zengin. Bu sebeple sahurda yiyeceğiniz bu besinler sayesinde günü daha rahat ve tokluk hissiyle geçirebilirsiniz.
Obezite dergisinde yayınlanan bir rapora göre bu baklagilleri içeren bir öğünden sonra insanların %31’i daha fazla tokluk duyuyor.

 

5.Çorba

Sahurda tok tutan yiyecekler listesine çorbayı da ekleyebilirsiniz. Hem kalori bakımından az hem de tok tutma açısından işe yarayan çorba ile oruç süresince hem tok kalabilir hem de fazla susamazsınız.

6.Tarçın

Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan tarçını sahur listenize bir şekilde ekleyin. Yoğurda ya da süte ekleyerek tüketeceğiniz 1 çay kaşığı tarçın ile oruç saatleriniz daha kolay geçebilir.

7.Peynir

Zengin mineral, vitamin ve protein deposu olan peyniri de sahurda tüketebilirsiniz. İçerdriği vitaminler sayesinde sahur vakitlerinde tüketilmesi faydalıdır. Küçük bir hatırlatma yediğiniz peynirin tuz oranına dikkat edin ki tok tutmak isterken bir anda susamayın.

8. Süt ve kefir

Önemli birer kalsiyum ve D vitamini kaynağı olan süt, yoğurt ve kefir, uzun süre tok kalmanızı sağlayan gıdalar arasında. Sahurda bir bardak süt ya da kefir içmeyi ya da bir kase yoğurt yemeyi ihmal etmeyin. Dediğimiz gibi özellikle süte ve ya yoğurda tarçın eklemeniz oruç tuttuğunuz saatlerde çok faydalı olacaktır.

 

9. Elma, Armut ve Muz

Lif deposu olan bu üç meyve de sahurda tok tutan yiyecekler arasında.

10.Su

Sahurda çay, kahve ve şekerli içeceklerden uzak durmaya çalışırken suyu ise ihmal etmeyin. İftar ve sahurda bol miktarda su içmek çok önemli.

11.Haşlanmış patates

Patates doğru biçimde yapılırsa sahurda oldukça önemli bir besin. Orta miktarda lif ve protein içeren patatesi sahurda haşlayıp yemeyi tercih ederseniz sizi tok tutacaktır.

12.Sebzeler

Her türlü vitamin ve mineral açısından zengin olan sebzeler ve salatalar ile sahurda sağlıklı beslenebilir ve oruçlu olduğunuz günlerde tok kalmanızı sağlar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.