banner913
banner932
banner1012

"Sağlık alanındaki eksik yasalar Meclis'te bekliyor"

banner1020

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, sağlık alanında eksik yasalar olduğuna dikkat çekerek, Mecliste sağlık komitesi de oluşturularak hükümet programında vaat edilen konuları yerine getirmek üzere çalışmalar yürütüleceğine inandığını vurguladı

banner974
"Sağlık alanındaki eksik yasalar Meclis'te bekliyor"

banner971

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Evrensel Hasta Hakları Derneği Yönetim Kurulunu kabul etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen görüşmede konuşan Dernek Başkanı Emete İmge, sağlık alanında eksik yasalar olduğuna dikkat çekerek, Mecliste sağlık komitesi de oluşturularak hükümet programında vaat edilen konuları yerine getirmek üzere çalışmalar yürütüleceğine inandığını söyledi.

İmge, yapılacak çalışmalara her zaman destek olacaklarını vurgulayarak, bu komite çalışmalarında aktif olarak da yer alabileceklerini belirtti.

Hasta Hakları Yasa Tasarısının bugüne kadar 3 kez Meclise geldiğini ve 2 kez kadük olduğunu ifade eden İmge, bu yasama yılında yasanın geçmesini ümit ettiklerini söyledi.

ULUÇAY

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında, Meclis çalışmaları kapsamında öncelikle bütçe çalışmalarının tamamlanacağını ve ardından yasama ile ilgili faaliyetlerin süratle devam edeceğini anlattı.

Özellikle sağlık alanında bekleyen sorunların giderilmesi adına ihtiyaç duyulursa bir Ad Hoc komitenin kurulmasının gündemde olduğunu ifade eden Uluçay, buradaki temel amacın ülke için sağlık alanındaki çalışmaların ne kadar acil olduğunun bilinciyle bu çalışmaları hızla tamamlamak olduğunu söyledi.

Geçmiş dönemlerde çeşitli sebeplerle ertelenmiş ötelenmiş ya da tam olarak tamamlanamayan sağlık ile ilgili yasaların bir an önce hayata geçmesi için uğraş vereceklerini vurgulayan Uluçay, bu süreçte yasalarla ilgili kurumların ve sivil toplum örgütlerinin komitelere katkı koymasının önemine değindi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.