banner913
banner932
banner1012

Öksürük İçin Zerdeçal Drajeleri

banner1020

Zerdeçal bir çok rahatsızlık için inanılmaz bir evde çözümdür. Zerdeçal yüzlerce yıldır soğuk algınlığı, grip, boğaz ağrısı ve öksürük gibi sık görülen rahatsızlıklarla savaşmak için de kullanıldı. Güçlü anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir.

banner974
Öksürük İçin Zerdeçal Drajeleri

banner971

 

 

 

Bu yazımızda size zerdeçal kullanarak lastikli drajeleri nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. İçine koyacağımız havuç ve portakal suyu lezzetini gerçekten güzelleştiriyor. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek bu drajeler kış aylarında çok işinize yarayacak.  

Malzemeler:
1/2 su bardağı buharda pişmiş havuç
1 fincan doğal portakal suyu
1/2 fincan gerçekten sıcak su
1/4 fincan kaliteli doğal jelatin
1.5 çorba kaşığı toz zerdeçal

Ayrıca karışımınızı dökmek için silikon kalıplar  

zerdecal-draje2

Yapılışı
Yarım fincan portakal suyu, havuç ve zerdeçal tozunu karıştırıcıda pürüzsüz olana kadar birleştirin. 
Küçük bir tencereye dökün ve 1/4 bardak jöle ve bir 1/4 bardak portakal suyu karışımını çabucak çırpın. Sıcak suyu ilave etmeye başlayın. Bu sırada hızlı bir şekilde çırpmaya devam edin. koyulaşmaya başlayında elinizde kalan son portakal suyunu da koyun ve iyiçe kombin edin. 

zerdecal-draje3

Karışım çok pürüzsüz olana kadar düşük sıcaklıkta tencerede çırpmaya devam edin. Bir iki dakika. Bu adımı yapmak kesinlikle gerekli değildir, ancak daha pürüzsüz bir doku kazandırmaya yardımcı oluyor. 
Sıvıyı silikon kalıplarınıza dökün. Kalıbı buzdolabına koyun, yaklaşık 1 saat bekletin. Hava geçirmez bir kapta saklayın. 1 hafta kadar buzdolabında tutabilir veya dondurabilirsiniz. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.